26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Опасност: Столицата може да загуби евросредства заради проблема с нареждането на жълтите павета

Столицата е на път да загуби европейското финансиране за ремонта на центъра на града. За това алармира чрез БНТ служебният министър арх. Иван Шишков. Средствата са осигурени по ОП „Региони в растеж“, която се управлява от МРРБ. Причина за безпокойството е фирма „Трейс Груп Холд“АД, която е получила поръчката за ремонта на жълтите павета в София, а той се оказа некачествен.

Сега изпълнителят трябва да пренарежда компрометираните участъци. Финансовата рамка, която министерството би трябвало да даде е 41 млн.лв, като 46 млн.лв е целият проект, а съфинансирането от Столична община е около 5 млн.лв.

„За да се усвоят парите, ремонтът на цялата централна градска част трябва да е готов и качествено извършен до март 2023“, уточни арх.Шишков. Тепърва обаче предстои пренареждане на жълтите павета, ремонтът на ул. „Шишман“ също продължава.

„Заради забавянето от МРРБ обмисляме да започнем предварителни проверки на изпълнението на проекта“, заключи министърът.

Related Articles

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ