3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Опасност: Столицата може да загуби евросредства заради проблема с нареждането на жълтите павета

Столицата е на път да загуби европейското финансиране за ремонта на центъра на града. За това алармира чрез БНТ служебният министър арх. Иван Шишков. Средствата са осигурени по ОП „Региони в растеж“, която се управлява от МРРБ. Причина за безпокойството е фирма „Трейс Груп Холд“АД, която е получила поръчката за ремонта на жълтите павета в София, а той се оказа некачествен.

Сега изпълнителят трябва да пренарежда компрометираните участъци. Финансовата рамка, която министерството би трябвало да даде е 41 млн.лв, като 46 млн.лв е целият проект, а съфинансирането от Столична община е около 5 млн.лв.

„За да се усвоят парите, ремонтът на цялата централна градска част трябва да е готов и качествено извършен до март 2023“, уточни арх.Шишков. Тепърва обаче предстои пренареждане на жълтите павета, ремонтът на ул. „Шишман“ също продължава.

„Заради забавянето от МРРБ обмисляме да започнем предварителни проверки на изпълнението на проекта“, заключи министърът.

Related Articles

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ