13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Огромни кипариси красят ново кръгово кръстовище в Ямбол

Дванадесет шестметрови кипариса са засадени около новото кръстовище с кръгово движение до сградата на „ХЕС“ АД. Красивите растения ще посрещат жителите и гостите на Ямбол. Вечнозелените дървета, внос от Италия, са отглеждани повече от двадесет години на Апенините. Те са част от визията на цялостния проект по облагородяване на пространството в района.

Тези растения са символ на безсмъртието на душата, смелостта и силата и са популярни в Италия, Испания, Португалия, Франция, Гърция и Турция.

Преди време Община Ямбол засади кипариси и в зоната на облагороденото корито на река Тунджа.

Еколози и ландшафтни специалисти избират подходящите за засаждане видове дървета в Ямбол. Залагат на растения, които са устойчиви на градските и климатични условия, а в същото време са впечатляващи с вида си.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ