21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Огромни кипариси красят ново кръгово кръстовище в Ямбол

Дванадесет шестметрови кипариса са засадени около новото кръстовище с кръгово движение до сградата на „ХЕС“ АД. Красивите растения ще посрещат жителите и гостите на Ямбол. Вечнозелените дървета, внос от Италия, са отглеждани повече от двадесет години на Апенините. Те са част от визията на цялостния проект по облагородяване на пространството в района.

Тези растения са символ на безсмъртието на душата, смелостта и силата и са популярни в Италия, Испания, Португалия, Франция, Гърция и Турция.

Преди време Община Ямбол засади кипариси и в зоната на облагороденото корито на река Тунджа.

Еколози и ландшафтни специалисти избират подходящите за засаждане видове дървета в Ямбол. Залагат на растения, които са устойчиви на градските и климатични условия, а в същото време са впечатляващи с вида си.

Related Articles

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ