30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Огромни кипариси красят ново кръгово кръстовище в Ямбол

Дванадесет шестметрови кипариса са засадени около новото кръстовище с кръгово движение до сградата на „ХЕС“ АД. Красивите растения ще посрещат жителите и гостите на Ямбол. Вечнозелените дървета, внос от Италия, са отглеждани повече от двадесет години на Апенините. Те са част от визията на цялостния проект по облагородяване на пространството в района.

Тези растения са символ на безсмъртието на душата, смелостта и силата и са популярни в Италия, Испания, Португалия, Франция, Гърция и Турция.

Преди време Община Ямбол засади кипариси и в зоната на облагороденото корито на река Тунджа.

Еколози и ландшафтни специалисти избират подходящите за засаждане видове дървета в Ямбол. Залагат на растения, които са устойчиви на градските и климатични условия, а в същото време са впечатляващи с вида си.

Related Articles

През уикенда: Ретро влак по пътя на теснолинейката Септември – Велинград

Влак с ретро вагони пътува събота и неделя през юли по маршрута от гара Септември до гара Велинград и Цветино, съобщиха от пресцентъра на...

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ