20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Обявиха обществена поръчка за ремонт на музей „Възраждане и Учредително събрание“

Община Велико Търново обяви обществена поръчка за предстоящия мащабен ремонт на музей „Възраждане и Учредително събрание“.

За обновяване на сградата, в която е приета Търновската конституция, са предвидени близо три милиона лева.

Музеят се нуждае от реконструкция на покрива, от нова осветителна, отоплителна и климатична инсталация. При смяната на дограмата изрично е поставено условието, че новите врати и прозорци трябва да са от естествено дърво и по никакъв начин да не се нарушава външният вид на историческата сграда.

Крайният срок за подаване на оферти от строителните фирми е 23 юли, след което ще се пристъпи към отваряне на ценовите оферти и избор на изпълнител.

Ремонтите на музея се финансират с два милиона лева европейски средства и 800 000 лева собствени средства на общината, за които местната управа изтегли кредит.

Related Articles

Бургас: Започна укрепване на свлачището под Летния театър

Под Летния театър в Бургас „работи“ свлачище, което застрашава крайморската алея и ежедневно ползващите я пешеходци. За това алармира преди повече от година администрацията...

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ