22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Обявиха обществена поръчка за ремонт на музей „Възраждане и Учредително събрание“

Община Велико Търново обяви обществена поръчка за предстоящия мащабен ремонт на музей „Възраждане и Учредително събрание“.

За обновяване на сградата, в която е приета Търновската конституция, са предвидени близо три милиона лева.

Музеят се нуждае от реконструкция на покрива, от нова осветителна, отоплителна и климатична инсталация. При смяната на дограмата изрично е поставено условието, че новите врати и прозорци трябва да са от естествено дърво и по никакъв начин да не се нарушава външният вид на историческата сграда.

Крайният срок за подаване на оферти от строителните фирми е 23 юли, след което ще се пристъпи към отваряне на ценовите оферти и избор на изпълнител.

Ремонтите на музея се финансират с два милиона лева европейски средства и 800 000 лева собствени средства на общината, за които местната управа изтегли кредит.

Related Articles

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ