24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Обявиха обществена поръчка за ремонт на музей „Възраждане и Учредително събрание“

Община Велико Търново обяви обществена поръчка за предстоящия мащабен ремонт на музей „Възраждане и Учредително събрание“.

За обновяване на сградата, в която е приета Търновската конституция, са предвидени близо три милиона лева.

Музеят се нуждае от реконструкция на покрива, от нова осветителна, отоплителна и климатична инсталация. При смяната на дограмата изрично е поставено условието, че новите врати и прозорци трябва да са от естествено дърво и по никакъв начин да не се нарушава външният вид на историческата сграда.

Крайният срок за подаване на оферти от строителните фирми е 23 юли, след което ще се пристъпи към отваряне на ценовите оферти и избор на изпълнител.

Ремонтите на музея се финансират с два милиона лева европейски средства и 800 000 лева собствени средства на общината, за които местната управа изтегли кредит.

Related Articles

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...

Най-големият соларен парк в България е завършен

ВЕИ проектът на „Инерком“ в Априлци край Пазарджик завърши с инсталирането на повече от 834 000 фотоволтаични модула с общ капацитет 400 MW. Към...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ