10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Общинският пазар в Троян с нов облик

Приключи реконструкцията на Общинският пазар в Троян. Той е обновен по проект: „Естетизиране на облика на Централен общински пазар на гр. Троян и инфраструктура“ и ще посреща своите посетители с изцяло нова, по-функционална, приветлива и удобна среда. Реконструкцията е извършена през тази година. Изградена е метална конструкция за търговците. Покривната площ е 500 квадратни метра, в която свободно ще се разположат нови щандове за търговия. Броят и разположението им ще варира, според нуждите и броя на търговците.

Оформено е площадно пространство с множество кътове за сядане и зелени площи, което да предоставя възможност за отмора и социални контакти.

Зоната за постоянна търговия на закрито ще посреща посетители от ул. „Г. С. Раковски“. Реконструирани са павилионите, разположени в северната страна на имота, а от южната са разположени пет обекта, четири от които новопостроени. Ще има заведения за бързо хранене, търговски обекти, ресторант, ветеринарна аптека, агроаптека и два магазина. Сградата на бившата автомивка е запазена и реконструирана в складово стопанство, като в част от нея се помещава и обществената тоалетна на пазара. Стойността на проекта е близо 2, 8 милиона лева.


 

Related Articles

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ