23 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Община Смолян започва процедура за изграждане на ски писта

Община Смолян започва процедура по издаване на разрешения относно изграждането на ски писта край областния град. Общинският съвет гласува на последното си заседание сума от 264 хил. лева, предназначени за проектиране и първи етап от изграждане на спортното съоръжение.

Първоначалните разрешителни процедури са свързани с инвестиционното намерение на администрацията да изгради ски писта в кв. Станевска. Предвидено е трасето да бъде върху северен скат в близост до водоизточник, така че да има условия и за изкуствено заснежаване. Плановете на Общината са за писта с дължина 170 м и влек върху общински терен. В долната част на съоръжението ще могат да се провеждат обучения на деца.

Проектирането на пистата може да започне през 2023 г., а при бързо приключване на процедурите, скиорското трасе може да бъде пуснато в действие през следващия зимен сезон.

Related Articles

Изграждат пречиствателна станция в Свиленград

В Свиленград предстои изграждането на пречиствателна станция за питейна вода. На редовно заседание Общинският съвет гласува единодушно предложението на кмета арх. Анастас Карчев да...

Премахват незаконните каравани по морето

Проверките констатират и заграждане на земя Започват засилени проверки за незаконно разположени кемпери и каравани. Проверките ще са по плажните ивици по Южното Черноморие. На...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ