13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Община Смолян започва процедура за изграждане на ски писта

Община Смолян започва процедура по издаване на разрешения относно изграждането на ски писта край областния град. Общинският съвет гласува на последното си заседание сума от 264 хил. лева, предназначени за проектиране и първи етап от изграждане на спортното съоръжение.

Първоначалните разрешителни процедури са свързани с инвестиционното намерение на администрацията да изгради ски писта в кв. Станевска. Предвидено е трасето да бъде върху северен скат в близост до водоизточник, така че да има условия и за изкуствено заснежаване. Плановете на Общината са за писта с дължина 170 м и влек върху общински терен. В долната част на съоръжението ще могат да се провеждат обучения на деца.

Проектирането на пистата може да започне през 2023 г., а при бързо приключване на процедурите, скиорското трасе може да бъде пуснато в действие през следващия зимен сезон.

Related Articles

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ