27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Община Ситово ремонтира две читалища

След близо 4-месечно забавяне стартираха ремонтните дейности по сградата на НЧ „Стефан Караджа – 1963 г.“ в с. Любен, съобщиха от общинската администрация.

Причина за закъснението бе обжалване на решението за избор на изпълнител към обществената поръчка с предмет: „Основен ремонт на обекти от капиталовата програма на Община Ситово по обособени позиции“.

Проектът ще се изпълни в два етапа. Първоначално ще се направи основен ремонт на покрива и саниране на сградата. Предвидената изолация ще бъде с дебелина 10 см. Вторият етап от изпълнението на проекта предвижда изграждане на рампа за осигуряване на достъпна среда и внедряване на мерки за енергийна ефективност.

До броени дни ще стартират и ремонтните дейности по сградата на НЧ „Христо Смирненски – 1940 г.“ в с. Ситово. Обектите са част от капиталовата програма на Общината.

Related Articles

Правят нов термален парк край Пампорово

Ще има балнео зона и закрит комплекс за целогодишен туризъм Термален парк ще бъде изграден в планинска местност между Девин и Пампорово. Проектът предвижда създаване...

Община Стара Загора готова да обезщети собствениците на земи в парк „Бедечка“

Желанието на администрацията е местността да бъде запазена като зелена територия за отдих и рекреация в града Имаме готовност за обезщетяване на собствениците на земи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ