5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Община Ситово ремонтира две читалища

След близо 4-месечно забавяне стартираха ремонтните дейности по сградата на НЧ „Стефан Караджа – 1963 г.“ в с. Любен, съобщиха от общинската администрация.

Причина за закъснението бе обжалване на решението за избор на изпълнител към обществената поръчка с предмет: „Основен ремонт на обекти от капиталовата програма на Община Ситово по обособени позиции“.

Проектът ще се изпълни в два етапа. Първоначално ще се направи основен ремонт на покрива и саниране на сградата. Предвидената изолация ще бъде с дебелина 10 см. Вторият етап от изпълнението на проекта предвижда изграждане на рампа за осигуряване на достъпна среда и внедряване на мерки за енергийна ефективност.

До броени дни ще стартират и ремонтните дейности по сградата на НЧ „Христо Смирненски – 1940 г.“ в с. Ситово. Обектите са част от капиталовата програма на Общината.

Related Articles

Министър Цеков: Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти и саниране в бюджет 2024 г.

Над 1,7 млрд. лв. са заложени за капиталовата програма на МРРБ в проектобюджета за 2024 г. Включени са 253 обекта ново строителство и основни...

Светило в областта на недвижимото културно наследство с лекция в София

Проф. Йорг Хаспел е част от екипа на „Проект Бузлуджа“ На 29 ноември от 18:15 часа в Регионалния исторически музей - София проф. Йорг Хаспел...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ