24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Община Сандански изгражда фотоволтаична централа на административната си сграда

Соларните панели ще захранват и част от уличното осветление

Сградата на Община Сандански ще има нова фотоволтаична електроцентрала. Тя ще бъде изградена чрез монтаж на фотоволтаични панели върху съществуващия скатен покрив на административното здание.

Върху метална конструкция ще се поставят 33 фотоволтаични панела, като общата мощност на централата ще бъде 15кW. Изградената система ще осигурява висока производителност, като очакваните ползи от нея са покриване на около 21% от годишните нужди от електроенергия на сградата.

За захранване на част от уличното осветление на град Сандански се изгражда фотоволтаична централа и на покрива на сградата на „Стройкомтранс“ ЕООД, като вече е извършен монтажът на панелите.

Ще има два независими блока, всеки с мощност 7,5 kWp. Първият ще захранва уличното LED осветление на ул. „Асен Златаров“, ул. „Димитър Полянов“, ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Тодор Каблешков“, ул. „Бистрица“, ул. „Панайот Волов“, ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Ген. Гурко“ в града. Вторият блок ще захранва осветлението на ул. „Любен Каравелов“, ул. „Първи май“, ул. „Радецки“, ул. „Трети март“, ул. „Александър Батенберг“, ул. „Станке Димитров“, ул. „Георги Бенковски“, ул. „Лагадина“, ул. „Вардар“, ул. „Места“ в град Сандански.

Related Articles

До края на годината започва строителството на още 4 участъка от АМ „Хемус“

Участъци 4, 5, 6 и 9 на АМ „Хемус“ са теренно осигурени и се предвижда строителството им да започне до края на 2024 г....

Обновяват сградата на на ОУ „Антон Страшимиров“ в Бургас

В летните месеци, когато учениците са във ваканция текат ускорени строително-ремонтни дейности в сградата на ОУ "Антон Страшимиров" в Бургас. Завършени са голяма част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ