21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Община Сандански изгражда фотоволтаична централа на административната си сграда

Соларните панели ще захранват и част от уличното осветление

Сградата на Община Сандански ще има нова фотоволтаична електроцентрала. Тя ще бъде изградена чрез монтаж на фотоволтаични панели върху съществуващия скатен покрив на административното здание.

Върху метална конструкция ще се поставят 33 фотоволтаични панела, като общата мощност на централата ще бъде 15кW. Изградената система ще осигурява висока производителност, като очакваните ползи от нея са покриване на около 21% от годишните нужди от електроенергия на сградата.

За захранване на част от уличното осветление на град Сандански се изгражда фотоволтаична централа и на покрива на сградата на „Стройкомтранс“ ЕООД, като вече е извършен монтажът на панелите.

Ще има два независими блока, всеки с мощност 7,5 kWp. Първият ще захранва уличното LED осветление на ул. „Асен Златаров“, ул. „Димитър Полянов“, ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Тодор Каблешков“, ул. „Бистрица“, ул. „Панайот Волов“, ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Ген. Гурко“ в града. Вторият блок ще захранва осветлението на ул. „Любен Каравелов“, ул. „Първи май“, ул. „Радецки“, ул. „Трети март“, ул. „Александър Батенберг“, ул. „Станке Димитров“, ул. „Георги Бенковски“, ул. „Лагадина“, ул. „Вардар“, ул. „Места“ в град Сандански.

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ