7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Община Сандански изгражда фотоволтаична централа на административната си сграда

Соларните панели ще захранват и част от уличното осветление

Сградата на Община Сандански ще има нова фотоволтаична електроцентрала. Тя ще бъде изградена чрез монтаж на фотоволтаични панели върху съществуващия скатен покрив на административното здание.

Върху метална конструкция ще се поставят 33 фотоволтаични панела, като общата мощност на централата ще бъде 15кW. Изградената система ще осигурява висока производителност, като очакваните ползи от нея са покриване на около 21% от годишните нужди от електроенергия на сградата.

За захранване на част от уличното осветление на град Сандански се изгражда фотоволтаична централа и на покрива на сградата на „Стройкомтранс“ ЕООД, като вече е извършен монтажът на панелите.

Ще има два независими блока, всеки с мощност 7,5 kWp. Първият ще захранва уличното LED осветление на ул. „Асен Златаров“, ул. „Димитър Полянов“, ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Тодор Каблешков“, ул. „Бистрица“, ул. „Панайот Волов“, ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Ген. Гурко“ в града. Вторият блок ще захранва осветлението на ул. „Любен Каравелов“, ул. „Първи май“, ул. „Радецки“, ул. „Трети март“, ул. „Александър Батенберг“, ул. „Станке Димитров“, ул. „Георги Бенковски“, ул. „Лагадина“, ул. „Вардар“, ул. „Места“ в град Сандански.

Related Articles

Замърсяващите коли отново могат да влизат в центъра на София

Автомобилите от най-ниската екокатегория от първи март отново могат да влизат в идеалния център на София. На първи декември миналата година за тях беше въведена...

До 50 млн. лв. държавна помощ за транспортния бранш

Транспортните предприятия ще получат до 50 млн. лв. държавна помощ. Тя е по мярката „Помощ в подкрепа на разходи за стабилизиране на транспортния отрасъл...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ