20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Община Пловдив обяви конкурс за директор на „Старинен Пловдив”

Община Пловдив обяви конкурс за директор на „Старинен Пловдив”. Задачата на бъдещия ръководител е да организира и ръководи цялостната дейност на общинския институт, а мандатът на тази позиция е 4 години, според Закона за развитие на културата. Изискванията са за висше образование с магистърска степен в специалностите „История и археология”, „Социология, антропология и науки за културата”, „Туризъм”, „Изобразително изкуство” – специалност „Консервация и реставрация“ или специалност „Архитектура“ със специализация по консервация и реставрация в областта на недвижимото културно наследство.

Кандидатите трябва имат поне 3-годишен опит в съответното професионално направление, да притежават организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност.

Като предимство ще се счита Лиценз по чл. 165 от Закона за културното наследство и опитът в областта на опазването на културното наследство, участие в разработването и реализацията на програми и проекти, чуждоезикова подготовка и компютърна грамотност.

Допуснатите кандидати ще трябва да защитят концепция за развитието и дейността на Общинския институт за 4 години, ще има и събеседване. Документи за участие в конкурса се подават до 24 февруари.

Това е първият конкурс за избор на директор на ОИ „Старинен Пловдив“ от 2006 г. насам, когато за директор на института беше избрана Весела Илиева. Без конкурс като изпълняващи длъжността след нея поста са заемали Теодора Стойкова, Амелия Гешева, Минко Кафтански и Йордан Илиев, Богомил Грозев. В момента временно изпълняващ длъжността директор на „Старинен Пловдив” е доц. Елена Кантарева-Дечева.

Related Articles

Пускат атракционен бус за 24 май до „Хисарлъка“ в Кюстендил

Атракционен бус ще бъде пуснат на 24 май от пл. "Велбъжд" до „Хисарлъка“ над Кюстендил. Возилото е със специална конструкция и е закупено и...

Международната пътна федерация избра Пловдивския панаир за свое събитие

Международната пътна федерация Европа и Централна Азия избра Пловдивския панаир за провеждане на своя регионален конгрес. Това е най-мащабното и елитно събитие за годината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ