13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Община Кърджали продава имоти за строеж на болница

Терените са в района на Парк „Арпезос Север“

Община Кърджали продава имоти за строеж на болница в града. Парцелите ще бъдат продадени на „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център” АД за да изгради здравно заведение. Общата крайна пазарна цена на двата имота частна общинска собственост, възлиза на 2 980 827 лв. Те ще бъдат продадени на инвеститора без търг или конкурс. Той от своя страна планира да направи инвестиция в размер на 15 млн. лева, съобщи „Арда нюз“.

Решението за продажбата на имотите е гласувано единодушно в местния Общински съвет. Екип от общината ще води преговори за сключване на договор с инвеститора, след което договорът трябва да бъде съгласуван с Министерството на иновациите и растежа. След влизане в сила на документа инвеститорът трябва да представи проект, а общината да даде разрешение за строеж.

До този момент от Общината са изчаквали за сделката, за да получи инвеститорът Сертификат Клас А от Министерство на иновациите. Очаква се здравното заведение да бъде готово до края на 2026 година.

Related Articles

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ