4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Община Кърджали продава имоти за строеж на болница

Терените са в района на Парк „Арпезос Север“

Община Кърджали продава имоти за строеж на болница в града. Парцелите ще бъдат продадени на „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център” АД за да изгради здравно заведение. Общата крайна пазарна цена на двата имота частна общинска собственост, възлиза на 2 980 827 лв. Те ще бъдат продадени на инвеститора без търг или конкурс. Той от своя страна планира да направи инвестиция в размер на 15 млн. лева, съобщи „Арда нюз“.

Решението за продажбата на имотите е гласувано единодушно в местния Общински съвет. Екип от общината ще води преговори за сключване на договор с инвеститора, след което договорът трябва да бъде съгласуван с Министерството на иновациите и растежа. След влизане в сила на документа инвеститорът трябва да представи проект, а общината да даде разрешение за строеж.

До този момент от Общината са изчаквали за сделката, за да получи инвеститорът Сертификат Клас А от Министерство на иновациите. Очаква се здравното заведение да бъде готово до края на 2026 година.

Related Articles

Приключи реставрацията на фасадата на Министерството на транспорта в София

Успешна реставрация върна блясъка на фасадата на Министерството на транспорта в София. Възстановен е автентичният ѝ вид отпреди 100 години, информират от транспортното ведомство. Консервацията...

ПГСАГ „Пеньо Пенев“ отбелязва 75 години от създаването си

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия /ПГСАГ/ „Пеньо Пенев“ отбелязва 75 години от създаването си през настоящата седмица. В рамките на честванията се проведе...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ