36 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Община Кърджали продава имоти за строеж на болница

Терените са в района на Парк „Арпезос Север“

Община Кърджали продава имоти за строеж на болница в града. Парцелите ще бъдат продадени на „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център” АД за да изгради здравно заведение. Общата крайна пазарна цена на двата имота частна общинска собственост, възлиза на 2 980 827 лв. Те ще бъдат продадени на инвеститора без търг или конкурс. Той от своя страна планира да направи инвестиция в размер на 15 млн. лева, съобщи „Арда нюз“.

Решението за продажбата на имотите е гласувано единодушно в местния Общински съвет. Екип от общината ще води преговори за сключване на договор с инвеститора, след което договорът трябва да бъде съгласуван с Министерството на иновациите и растежа. След влизане в сила на документа инвеститорът трябва да представи проект, а общината да даде разрешение за строеж.

До този момент от Общината са изчаквали за сделката, за да получи инвеститорът Сертификат Клас А от Министерство на иновациите. Очаква се здравното заведение да бъде готово до края на 2026 година.

Related Articles

Пловдив: Откриват алея на името на Милчо Левиев

На официално събитие на 11 юли, в 11 часа ще бъде открита алея на името на големия български и световен музикант Милчо Левиев. Именуването...

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ