29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Община Добрич реализира транспортен проект за 8 млн. лв.

Община Добрич приключи изпълнението на проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт“.

Една от основните дейности бе внедряване на Интелигентна транспортна система за управление на трафика. Част от мащабните промени, направени чрез проекта са: реконструирани спирки, снабдени с информационни табели и електронни табла; нови светофарни уредби на 21 кръстовища, 4 електробуса, 2 зарядни станции и трансформатор. Създадени са и приложения с актуална информация за транспорта в Добрич.

Оборудвани са два центъра за управление на транспорта и на светофарната система. Освен специфичното оборудване и софтуер новата система за управление на обществения транспорт, включва и бордови компютри с GPS, които са монтирани в 40 от превозните средства.

Проектът е финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Стойността му е 8 183 546 лв., като 6,6 млн. лв. са от ЕФРР, около 1,2 млн. лв. са от националния бюджет, а 327 256 лв. са собствен принос на Общината.

Related Articles

Българин декорира мост в Гьотеборг като „лего” играчка

Българският художник Христо Гелов, който от години се изявява на европейската арт сцена преобрази мост в Гьотеборг. Декорира го с елементи на лего игра....

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ