10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Община Добрич реализира транспортен проект за 8 млн. лв.

Община Добрич приключи изпълнението на проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт“.

Една от основните дейности бе внедряване на Интелигентна транспортна система за управление на трафика. Част от мащабните промени, направени чрез проекта са: реконструирани спирки, снабдени с информационни табели и електронни табла; нови светофарни уредби на 21 кръстовища, 4 електробуса, 2 зарядни станции и трансформатор. Създадени са и приложения с актуална информация за транспорта в Добрич.

Оборудвани са два центъра за управление на транспорта и на светофарната система. Освен специфичното оборудване и софтуер новата система за управление на обществения транспорт, включва и бордови компютри с GPS, които са монтирани в 40 от превозните средства.

Проектът е финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Стойността му е 8 183 546 лв., като 6,6 млн. лв. са от ЕФРР, около 1,2 млн. лв. са от националния бюджет, а 327 256 лв. са собствен принос на Общината.

Related Articles

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ