21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се извършват дейности по благоустрояване на обекти общинска собственост: поддържане на вътрешно квартални, околоблокови, алейни пространства и подходи. Целта е подобряване на средата и опазване на изграденото с участие на граждани и граждански сдружения, юридически лица и неправителствени организации.

Основните допустими дейности са свързани с реновиране на площадки пред и около жилищните блокове, подмяна на тротоарни настилки, насипване и подравняване на терени, затревяване на площи, поставяне на беседки, пейки, маси, кошчета за отпадъци, декоративни огради и др.

Фокусът на кампанията и през 2024 г. е реализация на проекти с финансово участие на граждани и сдружения. Общият бюджет на инициативата „Да превърнем сивото в зелено“ за тази година е 55 000 лв.

За кандидати с проекти до 5 000 лв. собственото финансово участие трябва да бъде не по малко от 25%, а при проекти от 5 000 лв. до 15 000 лв. – не по-малко от 35% собствено финансиране.

Срокът за кандидатстване е до 31 май чрез попълване на електронен формуляр, както и на хартиен носител в Център за административно обслужване при Община Габрово.

Снимка: Община Габрово

Related Articles

Определиха финалистите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“

Ученици от строителните гимназии се бориха за номинации Във финалите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“, организиран от КСБ участваха 62 ученици, разделени...

Ще реставрират сградата на бившата Земеделска банка в Търговище

Общината обяви поръчка за избор на изпълнител Връщат блясъка на архитектурна перла в Търговище. Общината обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сградата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ