20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

Община Габрово с изисквания към архитектурния облик на сградите

Община Габрово разработи указания с изисквания към мерките, допринасящи за общия архитектурен облик на града във връзка с процедурата: „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“.

Целта е оформянето на общ архитектурен облик на града чрез прилагане на система от правила и процедура по съгласуване и одобряване на проектните решения за фасадите на сградите, които кандидатстват по новата програма за енергийно обновяване на жилищата. Наличието на указания дава възможност на сградите да бъдат по-високо оценени в процеса по одобряване на проектните предложения.

До седмица Община Габрово планира да бъдат подписани общо 30 партньорски споразумения по новата програма. Първите две със Сдружения на собствениците на многофамилни сгради бяха подписани в края на април. 

До настоящия момент подадените заявления за участие в процедурата са 61.

 Указанията за специфични изисквания към мерките, допринасящи за общия архитектурен облик на град Габрово във връзка с процедура: „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“ на Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Related Articles

Община Сливен ремонтира изложбената зала „Сирак Скитник“

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и...

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ