18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Община Габрово с изисквания към архитектурния облик на сградите

Община Габрово разработи указания с изисквания към мерките, допринасящи за общия архитектурен облик на града във връзка с процедурата: „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“.

Целта е оформянето на общ архитектурен облик на града чрез прилагане на система от правила и процедура по съгласуване и одобряване на проектните решения за фасадите на сградите, които кандидатстват по новата програма за енергийно обновяване на жилищата. Наличието на указания дава възможност на сградите да бъдат по-високо оценени в процеса по одобряване на проектните предложения.

До седмица Община Габрово планира да бъдат подписани общо 30 партньорски споразумения по новата програма. Първите две със Сдружения на собствениците на многофамилни сгради бяха подписани в края на април. 

До настоящия момент подадените заявления за участие в процедурата са 61.

 Указанията за специфични изисквания към мерките, допринасящи за общия архитектурен облик на град Габрово във връзка с процедура: „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“ на Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ