26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Община Габрово обяви обществена поръчка за машина, приемаща отпадъчни материали

Община Габрово обяви обществена поръчка за „Доставка на фабрично нов автомат за обратно изкупуване на опаковки – пластмасови бутилки “PET” и алуминиеви кенчета „CANS” по проект „Изпълнение на пилотен демонстрационен проект в областта на управлението на отпадъците на територията на гр. Габрово“, финансиран по ОПОС 2014-2020 г.

Вендинг машината ще бъде първото по рода си функциониращо устройство в България, което ще повиши качеството на разделно събраните материали, а за потребителите ще бъдат осигурена система за бонифициране чрез различни екологични материали.

Сред основните изисквания, предмет на обществената поръчка, са доставка, инсталиране и сервизна поддръжка на фабрично нов автомат за обратно приемане/изкупуване на отпадъчни бутилки и кенчета, обучение за работа с машината и обслужването й. Автоматът трябва да разполага със система за разпознаване по баркода/формата на опаковката, като следва да разпознава и приема най-малко опаковки от алуминиеви кенове и пластмасови бутилки – Полиетилентерефталат и др. Автоматът следва да отговаря на всички нормативни изисквания за използване и експлоатация в рамките на ЕС. Срокът за получаване на оферти за участие е 1 ноември 2021 г.

Related Articles

Букурещ обяви международeн конкурс за дизайн на крайбрежна зона

Орденът на архитектите в Румъния (OAR) и Община Букурещ, обявиха Международен конкурс за дизайн на крайбрежна зона - „Colentina Lakes, 2nd District, Bucharest“. Конкурсът...

Строят едното платно на „Струма“ извън Кресненското дефиле

МОСВ даде зелена светлина за проекта Министерството на околната среда и водите (МОСВ) даде зелена светлина за изграждането на едното платно на автомагистрала "Струма" извън...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ