17 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд „Резервен“, който е за крайно нуждаещи се граждани. Ще се обследва състоянието на всички имоти и ще се прегледа отново списъкът на чакащите.

По информация на дирекция „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“ забавените с години преписки за прекратяване на съсобственост вече се решават. Общината е назначила актуални пазарни оценки, които ще бъдат предоставени за разглеждане на постоянната комисия „Собственост и стопанство“, а в последствие и от Общинския съвет.

Голяма група граждани, собственици на имоти с обща площ над 120 дка между изхода на Варна и пътния възел за летището, са инициирали Подробен устройствен план преди повече от 10 години, преминали са през всички административни процедури и от 2 години чакат планът да бъде гласуван от Общинския съвет. По информация на дирекция „Архитектура, градоустройство и устройствено планиране“ има актуализиран доклад по случая и върви процедура по събиране на съгласувателни подписи.

Жители на кв. „Чайка“ поискаха отсечката между бл. 191 и бл. 192 в квартала да бъде изградена като улица, какъвто план е имало още през 1997 г. По думите им мястото е неугледно, прашно и кално, а оттам ежедневно минават ученици от ОУ „Захари Стоянов“. Кметът Коцев обясни, че за да се изгради този участък, трябва да бъде включен в капиталовата програма на общината, като преди това бъде напълно приложена уличната регулация. Ще бъде проведен разговор с кмета на район „Приморски“, за да се включи въпросният път в списъка на обектите за текущ ремонт, докато се намери трайно решение.

Related Articles

Пускат атракционен бус за 24 май до „Хисарлъка“ в Кюстендил

Атракционен бус ще бъде пуснат на 24 май от пл. "Велбъжд" до „Хисарлъка“ над Кюстендил. Возилото е със специална конструкция и е закупено и...

Над 400 делегати участваха в 23-то общо събрание на КАБ

Реформиране на законодателството в архитектурно-строителния сектор, стартиране на продължаващо обучение, дигитализация на КАБ, създаване на комисия „антидъмпинг“, организиране на Венецианско архитектурно биенале 2025. Това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ