10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Обсъждат премахване на 73 дървета заради ремонт в Бяла Слатина

Община Бяла Слатина прави общественото обсъждане във връзка с изготвяне на инвестиционен проект за обект: „Ремонт и благоустройство на Централен площад на град Бяла Слатина“ и изготвена експертна оценка от ландшафтен архитект на съществуващата дървесна растителност. Всички дървета са описани и отбелязани и номерирани в геодезическо заснемане.

Според Общината, 69 дървета са в лошо състояние. Част от тях са стари, а други поради различни фактори като суховършия, гнилостни процеси, гъбични заболявания и неправилна резитба са опасни. Затова те са предложени за премахване и заменяне с нови декоративни дървета.

В обхвата на детските площадки също има дървесна растителност, която е неподходяща. Това са 4 туи (Thuja orientalis), които също са обозначени за премахване.

Related Articles

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ