27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Обсъждат премахване на 73 дървета заради ремонт в Бяла Слатина

Община Бяла Слатина прави общественото обсъждане във връзка с изготвяне на инвестиционен проект за обект: „Ремонт и благоустройство на Централен площад на град Бяла Слатина“ и изготвена експертна оценка от ландшафтен архитект на съществуващата дървесна растителност. Всички дървета са описани и отбелязани и номерирани в геодезическо заснемане.

Според Общината, 69 дървета са в лошо състояние. Част от тях са стари, а други поради различни фактори като суховършия, гнилостни процеси, гъбични заболявания и неправилна резитба са опасни. Затова те са предложени за премахване и заменяне с нови декоративни дървета.

В обхвата на детските площадки също има дървесна растителност, която е неподходяща. Това са 4 туи (Thuja orientalis), които също са обозначени за премахване.

Related Articles

Скоро: 18 нови трамвая ще возят пътниците в София

Столичната община обяви търг за нови трамваи. Мотрисите ще обслужват линиите 20 и 22 и ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик,...

Община Калояново с проект за подмяна на уличното осветление

Енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление във всички населени места на територията й започва Община Калояново. Дейностите са по проект “Подкрепа за енергийно ефективни системи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ