13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира от Областния информационен център – Монтана във връзка с текуща процедура за кандидатстване по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027.

В разработването на концепцията Агенция „Пътна инфраструктура“ участва с предложение за основен ремонт на близо 53-и км от път II-11 Добри дол – Лом – Горни Цибър на територията на област Монтана и изграждане на нов участък от второкласния път II-11 Обход на град Оряхово, с дължина приблизително 9 км.

С успешното реализиране на проектите ще се подобрят транспортните връзки между населените места и условията за туризъм. Финансирането ще бъде по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027.

Освен пътните проекти на АПИ, концепцията включа инвестиции за съхранение и развитие на културно-историческото наследство и популяризиране на устойчиви форми на туризъм и за насърчаване на социално-икономическата интеграция чрез развитие и надграждане на създадения Интегриран комплекс от услуги.

Related Articles

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави...

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца. До момента е премахнато старото...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ