27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Обновяват централния площад в Сопот

С церемония „Първа копка“ в Сопот поставят началото на преустройстовто на централния площад „Иван Вазов“. Строително-ремонтните дейности по проекта ще обхванат пространството около паметника на Иван Вазов, едноименната къща-музей и читалището. Проектът е за над един милион лева като средствата са осигурени от общинския бюджет.

Предвижда се да бъдат подменени плочките и ВиК мрежата. Ще бъдат изградени пешеходни зони, сухи фонтани и сцена на открито. По график ремонтът трябва да бъде завръшен за 150 дни, но от фирмата – изпълнител уверяват, че този срок ще бъде съкратен.

Изпълнението на проекта ще доведе до подобряване на условията за живот на жителите на общината, както и до превръщането на града на Вазов в още по-атрактивна и предпочитана туристическа дестинация.

Related Articles

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ