4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Обновяват централния площад в Сопот

С церемония „Първа копка“ в Сопот поставят началото на преустройстовто на централния площад „Иван Вазов“. Строително-ремонтните дейности по проекта ще обхванат пространството около паметника на Иван Вазов, едноименната къща-музей и читалището. Проектът е за над един милион лева като средствата са осигурени от общинския бюджет.

Предвижда се да бъдат подменени плочките и ВиК мрежата. Ще бъдат изградени пешеходни зони, сухи фонтани и сцена на открито. По график ремонтът трябва да бъде завръшен за 150 дни, но от фирмата – изпълнител уверяват, че този срок ще бъде съкратен.

Изпълнението на проекта ще доведе до подобряване на условията за живот на жителите на общината, както и до превръщането на града на Вазов в още по-атрактивна и предпочитана туристическа дестинация.

Related Articles

На 20 февруари: Пускат движението през тунел „Железница“

Съоръжението е с дължина около 2 километра На 20 февруари ще бъде пуснато движението през тунел „Железница“ на магистрала „Струма“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Съоръжението...

Несебър става част от международен туристически проект

Община Несебър започва работа по нов туристически проект - "TOURAL", който се изпълнява в рамките на Програма "Хоризонт Европа" с финансовата подкрепа на Европейския...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ