16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Обновяват централния площад в Сопот

С церемония „Първа копка“ в Сопот поставят началото на преустройстовто на централния площад „Иван Вазов“. Строително-ремонтните дейности по проекта ще обхванат пространството около паметника на Иван Вазов, едноименната къща-музей и читалището. Проектът е за над един милион лева като средствата са осигурени от общинския бюджет.

Предвижда се да бъдат подменени плочките и ВиК мрежата. Ще бъдат изградени пешеходни зони, сухи фонтани и сцена на открито. По график ремонтът трябва да бъде завръшен за 150 дни, но от фирмата – изпълнител уверяват, че този срок ще бъде съкратен.

Изпълнението на проекта ще доведе до подобряване на условията за живот на жителите на общината, както и до превръщането на града на Вазов в още по-атрактивна и предпочитана туристическа дестинация.

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ