14 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Обновиха залата на Драматичния театър в Димитровград

Очаква се приемателна комисия на обекта в края на юни

Приключи ремонтът на салона на Драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград. Централното фоайе и коридорите към сцената и балкона са с положена нова настилка от мрамор, стените са шпакловани и боядисани, монтирано димируемо осветление, което подчертава и завършва архитектурния облик на сградата. Изградени са нови посетителски санитарни възли и гардеробна.

Ремонтирани са също гримьорни, репетиционни, складове за костюми и архиви. Изградени са нови системи за вентилация и климатизация, за видеонаблюдение, пожароизвестяване и пожарогасене и аварийно оповестяване на територията на цялата сграда.

Подменена е цялостната конструкция на сцената, обработено е дървеното дюшеме и е положен нов подов сценичен килим. Театърът вече има подходи за свободен достъп на зрители с нарушени двигателни функции. Старите осветителни тела в залата са подменени с нови стъклени глобуси. Изцяло реставриран е централния архитектурен елемент със звезда на тавана. Театърът вече разполага с модерна електроакустична озвучителна система в зрителна зала.

В края на месеца предстои приемането на обекта от държавна приемателна комисия, а в началото на септември след лятната театрална ваканция е планирано официалното откриване на обекта. В проекта за реконструкция са вложени близо 2 и половина милиона лева.

Снимки: Община Димитровград

Related Articles

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ