24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Обновиха залата на Драматичния театър в Димитровград

Очаква се приемателна комисия на обекта в края на юни

Приключи ремонтът на салона на Драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград. Централното фоайе и коридорите към сцената и балкона са с положена нова настилка от мрамор, стените са шпакловани и боядисани, монтирано димируемо осветление, което подчертава и завършва архитектурния облик на сградата. Изградени са нови посетителски санитарни възли и гардеробна.

Ремонтирани са също гримьорни, репетиционни, складове за костюми и архиви. Изградени са нови системи за вентилация и климатизация, за видеонаблюдение, пожароизвестяване и пожарогасене и аварийно оповестяване на територията на цялата сграда.

Подменена е цялостната конструкция на сцената, обработено е дървеното дюшеме и е положен нов подов сценичен килим. Театърът вече има подходи за свободен достъп на зрители с нарушени двигателни функции. Старите осветителни тела в залата са подменени с нови стъклени глобуси. Изцяло реставриран е централния архитектурен елемент със звезда на тавана. Театърът вече разполага с модерна електроакустична озвучителна система в зрителна зала.

В края на месеца предстои приемането на обекта от държавна приемателна комисия, а в началото на септември след лятната театрална ваканция е планирано официалното откриване на обекта. В проекта за реконструкция са вложени близо 2 и половина милиона лева.

Снимки: Община Димитровград

Related Articles

PORTICO – нова платформа за споделени знания за устойчиво градско развитие в ЕС

Новата платформа за споделяне на знания за устойчиво градско развитие в ЕС – Portico, ще бъде официално открита на 10 октомври. Това ще стане...

Връщат блясъка на фасадата на Народния театър „Иван Вазов“

Издадено е разрешение и за художествено осветление на сградата Главният архитект на София Здравко Здравков е одобрил проектите за реновиране на фасадите на Народния театър...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ