29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Обновиха залата на Драматичния театър в Димитровград

Очаква се приемателна комисия на обекта в края на юни

Приключи ремонтът на салона на Драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград. Централното фоайе и коридорите към сцената и балкона са с положена нова настилка от мрамор, стените са шпакловани и боядисани, монтирано димируемо осветление, което подчертава и завършва архитектурния облик на сградата. Изградени са нови посетителски санитарни възли и гардеробна.

Ремонтирани са също гримьорни, репетиционни, складове за костюми и архиви. Изградени са нови системи за вентилация и климатизация, за видеонаблюдение, пожароизвестяване и пожарогасене и аварийно оповестяване на територията на цялата сграда.

Подменена е цялостната конструкция на сцената, обработено е дървеното дюшеме и е положен нов подов сценичен килим. Театърът вече има подходи за свободен достъп на зрители с нарушени двигателни функции. Старите осветителни тела в залата са подменени с нови стъклени глобуси. Изцяло реставриран е централния архитектурен елемент със звезда на тавана. Театърът вече разполага с модерна електроакустична озвучителна система в зрителна зала.

В края на месеца предстои приемането на обекта от държавна приемателна комисия, а в началото на септември след лятната театрална ваканция е планирано официалното откриване на обекта. В проекта за реконструкция са вложени близо 2 и половина милиона лева.

Снимки: Община Димитровград

Related Articles

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ