26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Нов отдел „Опазване на недвижимото културно наследство” разкриват в „Старинен Пловдив”

Два нови отдела да бъдат разкрити в структурата на Общински институт „Старинен Пловдив” предвижда нов Правилник за устройството на дейността му. Чрез трансформация ще бъдат създадени структурите „Опазване на недвижимо културно наследство” и „Експозиционна, фондова и събитийна дейност”. Промяната се налага заради новата програма „Да съхраним заедно Старинен Пловдив”, която оказва съдействие на собственици на имоти в архитектурно-историческия резерват за запазване на автентичния им вид. Реализирането на тази програма и дейностите по консервация и реставрация изисква промяна на съществуващата структура на Института с оглед новите отговорности и функции.

Ще продължи своята работа и Лабораторията за консервация и реставрация, която след решение на Общинския съвет вече предоставя услуги на гражданите.

Същевременно ОИ „Старинен Пловдив“ разширява своите културно-информационни и популяризаторски дейности като се стреми по най-привлекателен начин да представи богатото културно наследство.

Related Articles

Заради авариен ремонт: Променят организацията на движение на Дунав мост

От 11 до 15 юни се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе за авариен ремонт на настилката. За изкърпването й поетапно...

Обновената антична вила „Армира“ отваря врати за посетители

Дворецът е паметник на културата с национално значение След обновяване по европейски проект, античната вила „Армира“ край Ивайловград, ще отвори врати отново за посетители след...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ