14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Нов отдел „Опазване на недвижимото културно наследство” разкриват в „Старинен Пловдив”

Два нови отдела да бъдат разкрити в структурата на Общински институт „Старинен Пловдив” предвижда нов Правилник за устройството на дейността му. Чрез трансформация ще бъдат създадени структурите „Опазване на недвижимо културно наследство” и „Експозиционна, фондова и събитийна дейност”. Промяната се налага заради новата програма „Да съхраним заедно Старинен Пловдив”, която оказва съдействие на собственици на имоти в архитектурно-историческия резерват за запазване на автентичния им вид. Реализирането на тази програма и дейностите по консервация и реставрация изисква промяна на съществуващата структура на Института с оглед новите отговорности и функции.

Ще продължи своята работа и Лабораторията за консервация и реставрация, която след решение на Общинския съвет вече предоставя услуги на гражданите.

Същевременно ОИ „Старинен Пловдив“ разширява своите културно-информационни и популяризаторски дейности като се стреми по най-привлекателен начин да представи богатото културно наследство.

Related Articles

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ