20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Нов обществен многоетажен паркинг ще бъде изграден до метростанция „Младост 3“ в София

Столичният Общински съвет гласува обявяване на конкурс за избор на инвеститор за изграждане на подземен гараж и етажен паркинг в имот в ж.к. „Младост-З“. Теренът е с площ 3132 кв. м .

Етажният паркинг ще се строи на мястото на съществуващ паркинг по Програмата за изграждане на общински паркинги с частни инвестиции на територията на Столичната община. Ползвателите на услугата „Паркирай и пътувай“ на Центъра за градска мобилност също ще могат да използват паркинга, тъй като инвеститорът ще е задължен да осигури места по програмата.

ИДЕЯТА

Проект за многоетажен паркинг на ул. “Самара” в „Младост“ 4 за 440 автомобила предложиха в средата на миналата година от „Спаси София“. Идеята беше гаражът да е висок едва 4 метра и на 3 нива – подземно, наземно и 1 етаж над земята, а фасадата да е с пълзяща зеленина.

С бъдещото съоръжение ще бъдат обособени 229 паркоместа, ще има и зарядни станции за електрически автомобили.

Related Articles

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ