35 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Ново кръгово кръстовище изграждат във Велико Търново

Започнаха строително-монтажните работи за изграждане на кръгово кръстовище във Велико Търново. То ще се намира между „Беляковско шосе“, ул. „България“, ул. „Полтава“, ул. „Освобождение“ и ул. „Краков“. Обектът е част от мащабния проект „Интегриран градски транспорт на град Велико Търново“, изпълняван от Община Велико Търново.

Заместник-кметът на Община Велико Търново – Нейко Генчев отбеляза, че мястото е изключително важно от транспортна гледна точка и именно затова Общината го е включила в един от най-големите и важни проекти, осъществявани с европейски средства, а именно проекта за интегриран градски транспорт.

Той допълни, че проектното предложение и геометричните характеристики са съобразени с нормативните изисквания. Обхватът на проекта включва всички връзки на засегнатите улици, както и зони за паркиране с 41 паркоместа, които ще бъдат отделени от активното движение.

Очаква се проектът да бъде завършен най-късно през юли или началото на август.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

Бургас: Започна укрепване на свлачището под Летния театър

Под Летния театър в Бургас „работи“ свлачище, което застрашава крайморската алея и ежедневно ползващите я пешеходци. За това алармира преди повече от година администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ