29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Ново кръгово кръстовище изграждат във Велико Търново

Започнаха строително-монтажните работи за изграждане на кръгово кръстовище във Велико Търново. То ще се намира между „Беляковско шосе“, ул. „България“, ул. „Полтава“, ул. „Освобождение“ и ул. „Краков“. Обектът е част от мащабния проект „Интегриран градски транспорт на град Велико Търново“, изпълняван от Община Велико Търново.

Заместник-кметът на Община Велико Търново – Нейко Генчев отбеляза, че мястото е изключително важно от транспортна гледна точка и именно затова Общината го е включила в един от най-големите и важни проекти, осъществявани с европейски средства, а именно проекта за интегриран градски транспорт.

Той допълни, че проектното предложение и геометричните характеристики са съобразени с нормативните изисквания. Обхватът на проекта включва всички връзки на засегнатите улици, както и зони за паркиране с 41 паркоместа, които ще бъдат отделени от активното движение.

Очаква се проектът да бъде завършен най-късно през юли или началото на август.

Related Articles

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ