2 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Нови правила за тротинетките от пролетта в Бургас

Зоните за наемане и връщане на електрически тротинетки в Бургас вече ще бъдат ясно обозначени, а потребителите ще се идентифицират при ползването им. Това са част от новите правила, които фирмата, която отдава возилата в града ще въведе напролет. Те бяха обсъдени на среща с местната власт, след редица сигнали за безразборното им ползване и вандалски прояви.

В момента от фирмата са зазимили дейността, но със затоплянето на времето в края на март отново ще пуснат електрическите тротинетки под наем. Очаква се броят им да достигне до 200, като старите и амортизирани превозни средства ще бъдат подменени с нови.

Коментирана е възможността за санкциониране на потребителите, когато не оставят тротинетката на обозначените места. Препоръката е фирмата да сложат и текст, че потребителят съгласявайки се с общите условия на ползване, носи и наказателна отговорност при неспазването им.

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ