23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Нови правила за тротинетките от пролетта в Бургас

Зоните за наемане и връщане на електрически тротинетки в Бургас вече ще бъдат ясно обозначени, а потребителите ще се идентифицират при ползването им. Това са част от новите правила, които фирмата, която отдава возилата в града ще въведе напролет. Те бяха обсъдени на среща с местната власт, след редица сигнали за безразборното им ползване и вандалски прояви.

В момента от фирмата са зазимили дейността, но със затоплянето на времето в края на март отново ще пуснат електрическите тротинетки под наем. Очаква се броят им да достигне до 200, като старите и амортизирани превозни средства ще бъдат подменени с нови.

Коментирана е възможността за санкциониране на потребителите, когато не оставят тротинетката на обозначените места. Препоръката е фирмата да сложат и текст, че потребителят съгласявайки се с общите условия на ползване, носи и наказателна отговорност при неспазването им.

Related Articles

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ