27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Нови детски площадки радват децата на Троян

Нови детски площадки бяха изградени в двора на детска градина „Мир“ в Троян. Проектът бе реализиран по програма „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика, Мярка 02 „ Подобряване на социалната инфраструктура“ и е на стойност 148 936 лв. Предоставената по програмата сума е 59 574 лв., а Община Троян осигуир финансиране от 89 362 лв.

По проекта са подменени по-голямата част от детските съоръжения на четири от съществуващите площадки и е монтирана нова класна стая на открито. Освен това е изградена нова детска площадка, която ще се използва от децата от квартала.

Ежегодно чрез капиталовата програма на общината се подпомагат модернизирането и текущото поддържане на сградния фонд и материално-техническата база на училищата и детските градини.

Общата стойност на строително-ремонтните дейности в детските градини и ясли за периода 2019-2023 година е 772 000 лв.

В последните няколко години бяха обновени детските площадки в дворните пространства на Детска ясла, ДГ „Синчец“, ДГ „8 март“, а сега и в ДГ „Мир“. Подготвя се проект за обновяване на детските площадки в ДГ „Здравец“, с който общината ще кандидатства през 2024 г.

Related Articles

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ