24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя в местната администрация. По думите на главния архитект на Общината Иван Кирчев основната цел на документа е да се постигне изграждането на хармонична и функционална жизнена среда в населените места и урбанизираните територии.

В документа са заложени предписания, отнасящи се до облика на сградите, съоръженията и елементите на градската среда, които целят хармоничното вписване на новопроектираните обекти в съществуващата обемно – пространствена структура на населените места и урбанизираните територии, както и съхраняване на традиционния им облик.

Сред целите на документа е и възможността да се определят допълнителни изисквания към обема и съдържанието на подробните устройствени планове и на инвестиционните проекти за нови сгради, реконструкция, пристрояване и надстрояване на стари обекти и съоръжения, улици, площади и озеленени площи.

Според арх. Кирчев Наредбата ще улесни всички участници в процесите на инвестиционно проектиране и строителство. По време на обсъждането архитекти и специалисти изказаха своите мнения и препоръки и получиха уверение от общинската администрация, че те ще бъдат взети под внимание.

Related Articles

Изграждат преносен газопровод от Дупница до Перник

Предстои изграждането на преносен газопровод от Дупница до Перник с дължина около 53 километра, съобщават от "Булгартрансгаз". Ще се реализира вертикален газов коридор чрез изграждане...

Разглеждат 77 проекта за интегрирано градско развитие

77 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на регионите 2021 – 2027" са постъпили за разглеждане в Столична...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ