11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

НКЖИ обяви търг за изграждането на интермодален терминал в Русе

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) пусна търга за изграждането на интермодален терминал в Русе, съобщи economic.bg. Стойността на обществената поръчка е малко над 54.1 млн. лв. без ДДС, а срокът за подаване на оферти – 6 април.

Терминалът ще бъде отдаден на концесия след изграждането му. Всички дейности трябва да бъдат изпълнени в срок от 24 месеца, като заложеното време за строително-монтажни работи е 18 месеца.

Строителните дейности включват терминална площадка с един товаро-разтоварен коловоз с дължина за 26 вагона, външни паркинги (два от тях за инвалиди), двуетажна административна сграда със застроена площ 307.5 кв.м и митнически пункт. Ще бъдат изградени още площадка за поддръжка и ремонт на механични средства със сграда за поддръжка и ремонт на мобилната техника, автомивка за контейнери, пункт за ремонт на контейнери и площадка за хладилни контейнери.

Заложени са още нова служебна сграда към Приемно-отправния парк / Терминална гара Русе изток, както и реконструкция на сградата на Разделен пост „Дунав“. Освен това е заложено и изграждането на пътна връзка от Индустриална зона Русе, северно от терминала с дължина около 450 м и габарит на пътно платно с четири ленти за движение по 14 м и тротоар 6 м.

Снимка: НКЖИ

Related Articles

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ