24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

На 16 юли: Започва разширението на столичната ул. „Опълченска“

На 16 юли 2024 г. стартира разширението на столичната ул. „Опълченска“. Това съобщи пред Радио София директорът на дирекция „Транспорт“ към Столичната община Иван Николов. Той обясни, че строежът включва трасето от бул. „Сливница“ до бул. „Тодор Александров“. По думите му цялостната реконструкция ще се извърши на етапи, като ще се започне от затваряне на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Опълченска“, както и надмоството съоръжение.

Той уточни, че по регулация, страничните терени са отредени за разширение на бул. „Опълченска“, като всяко платно за движение ще бъде с по три ленти, една от които ще бъде за градския транспорт.

Предстои работа и по бул. „Копенхаген“, който трябва да стигна до ж.к. „Младост“ 3. „Много важно е тази година да започнем и с реконструкцията на бул. „Мария Луиза“. От надлеза до ул. „Козлодуй“ трябва да бъде реновирано цялото трасе, да се сложи гумена подложка по трамвайното трасе“, каза още директорът на дирекция „Транспорт“ към Столичната община. И допълни, че от 15 юли тръгва и нова автобусна линия с № 61. Тя ще бъде с маршрут от НДК до Витоша, местността Златните мостове.

Related Articles

За 17-та година: Фестивалът на пясъчните фигури привлича туристи в Бургас

За 17-та поредна година впечатляващи пясъчни скулптури радват туристите в морския град. Атракцията, запазена марка на Бургас, може да се разгледа до края на...

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ