5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

На 16 септември: Стартира Европейската седмица на мобилността

Тази събота, 16 септември, стартира Европейската седмица на мобилността ‘2023, която ще завърши с Ден без автомобили на 22-ри септември.

Това е ежегодна кампания на ЕК за устойчива градска мобилност, която приканва всички градове да посветят една седмица на устойчивата мобилност.

Целта е да се подобри публичното здраве и качеството на живот, като се популяризира придвижването със средства, които не замърсяват околната среда и устойчивия градски транспорт. Кампанията дава възможност на хората да изследват ролята на улиците в града и да експериментират с разнообразни практични решения за придвижването в населените места.

Темата за 2023 г. е: „Пестене на енергия“. Тя отразява усилията на хората от цяла Европа за преодоляване на енергийната бедност чрез изграждане на устойчива градска мобилност.

И тази година редица български градове ще се включат в кампанията с различни прояви и събития. Официалното откриване на Седмицата в София ще бъде на 16 септември от 11:00 ч. в кино „Кабана“ в парка на НДК.

На 22 септември пък ще се проведе традиционният велопоход под наслов: „Happy Biking – Healthy Living”.

Related Articles

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ