23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

На 16 септември: Стартира Европейската седмица на мобилността

Тази събота, 16 септември, стартира Европейската седмица на мобилността ‘2023, която ще завърши с Ден без автомобили на 22-ри септември.

Това е ежегодна кампания на ЕК за устойчива градска мобилност, която приканва всички градове да посветят една седмица на устойчивата мобилност.

Целта е да се подобри публичното здраве и качеството на живот, като се популяризира придвижването със средства, които не замърсяват околната среда и устойчивия градски транспорт. Кампанията дава възможност на хората да изследват ролята на улиците в града и да експериментират с разнообразни практични решения за придвижването в населените места.

Темата за 2023 г. е: „Пестене на енергия“. Тя отразява усилията на хората от цяла Европа за преодоляване на енергийната бедност чрез изграждане на устойчива градска мобилност.

И тази година редица български градове ще се включат в кампанията с различни прояви и събития. Официалното откриване на Седмицата в София ще бъде на 16 септември от 11:00 ч. в кино „Кабана“ в парка на НДК.

На 22 септември пък ще се проведе традиционният велопоход под наслов: „Happy Biking – Healthy Living”.

Related Articles

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...

Българин декорира мост в Гьотеборг като „лего” играчка

Българският художник Христо Гелов, който от години се изявява на европейската арт сцена преобрази мост в Гьотеборг. Декорира го с елементи на лего игра....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ