34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

На 15.12.2023: Откриват ремонтирания Регионален исторически музей в Ямбол

С официална церемония на 15 декември в Ямбол откриват основно ремонтирания и модернизиран Регионален исторически музей .

Проектът бе реализиран в рамките на Инвестиционната програма на град Ямбол, като част от Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура“ с фокус „Културна инфраструктура“. Общата стойност на ремонтните дейности и преустройство е 1 911 225.24лв. Финансиран е чрез комбинирана подкрепа на ОП „Региони в растеж“ и от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ – Фонд за градско развитие ЮГ. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 1 271 596.24 лв. и с нея е финансирано изпълнението на строително – монтажните работи и част от оборудването и обзавеждането. Останалите дейности по проекта – доставка на оборудване и обзавеждане, строителен надзор, авторски надзор, осигуряване на публичност и визуализация, одит и управление и част от строителните дейности за 639 629.00 лв., са финансирани от Фонд за градско развитие – Юг по ОПРР 2014-2020.

Извършени са ремонт и модернизация на сградата на Регионален исторически музей, създадена е достъпна архитектурна среда, въведени са мерки за енергийна ефективност. Доставено и обзавеждане и оборудване за нуждите на музея.

Срокът за изпълнение на проекта беше 32 месеца, от 23.04.2021г. до 31.12.2023 г.

Related Articles

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...

За обществено обсъждане: Публикуван е нов законопроект за ВиК

Да бъде запазена социалната поносимост на цената на ВиК услугите за всяка отделна административна област. Това е регламентирано в проекта на нов Закон за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ