10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

На 15.12.2023: Откриват ремонтирания Регионален исторически музей в Ямбол

С официална церемония на 15 декември в Ямбол откриват основно ремонтирания и модернизиран Регионален исторически музей .

Проектът бе реализиран в рамките на Инвестиционната програма на град Ямбол, като част от Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура“ с фокус „Културна инфраструктура“. Общата стойност на ремонтните дейности и преустройство е 1 911 225.24лв. Финансиран е чрез комбинирана подкрепа на ОП „Региони в растеж“ и от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ – Фонд за градско развитие ЮГ. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 1 271 596.24 лв. и с нея е финансирано изпълнението на строително – монтажните работи и част от оборудването и обзавеждането. Останалите дейности по проекта – доставка на оборудване и обзавеждане, строителен надзор, авторски надзор, осигуряване на публичност и визуализация, одит и управление и част от строителните дейности за 639 629.00 лв., са финансирани от Фонд за градско развитие – Юг по ОПРР 2014-2020.

Извършени са ремонт и модернизация на сградата на Регионален исторически музей, създадена е достъпна архитектурна среда, въведени са мерки за енергийна ефективност. Доставено и обзавеждане и оборудване за нуждите на музея.

Срокът за изпълнение на проекта беше 32 месеца, от 23.04.2021г. до 31.12.2023 г.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ