32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

На форум: Представят България като надеждна локация за разкриване на производства

Икономически форум „Диверсификация и завръщане на производствата в ЕС“ ще се проведе на 29.06.2023 г. (четвъртък), от 9:30 часа в Международен конгресен център Бургас. Организатори са Германо – българската индустриално търговска камара и Община Бургас.

В събитието ще вземат участие посланикът на Федерална Република Германия в България Н. Пр. г-жа Ирене Мария Планк, президентът на ГБИТК г-н Тим Курт, представители на институциите на Република България и Федерална Република Германия, местните власти, както и водещи компании от различни сектори на икономиката.

Предвиден е отделен панел за мениджъри на германски компании в България, които ще представят своите успешни проекти.

Сред лекторите са Христо Етрополски – зам. – изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции; Мартин Кнап – отдел „Международни пазари“ при Инициатива международна устойчивост към Германската индустриално-търговска камара (DIHK) в Берлин; Ясен Георгиев – изпълнителен директор на Институт за икономическа политика (ИИП) и др.

Обявената програма включва представяне на България като подходяща европейска локация за разкриване на производства, диверсификация на веригите за доставки, развитие на двустранните икономически отношения между България и Германия, технологии и иновации.

Related Articles

София: Приказната къщичка на спирка „Вишнева“ става зона за култура

Емблематичната къщичка на спирка “Вишнева” в Борисовата градина в столичния "Лозенец" се превръща в пространство за култура. Тя ще оживее с представяне на книги,...

Правят индустриален парк на 300 дка в Търговище

Ще е на терени в близост до главния път София-Варна Индустриален парк ще бъде изграден в Търговище по Плана за възстановяване и устойчивост. Градът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ