4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

На форум: Представят България като надеждна локация за разкриване на производства

Икономически форум „Диверсификация и завръщане на производствата в ЕС“ ще се проведе на 29.06.2023 г. (четвъртък), от 9:30 часа в Международен конгресен център Бургас. Организатори са Германо – българската индустриално търговска камара и Община Бургас.

В събитието ще вземат участие посланикът на Федерална Република Германия в България Н. Пр. г-жа Ирене Мария Планк, президентът на ГБИТК г-н Тим Курт, представители на институциите на Република България и Федерална Република Германия, местните власти, както и водещи компании от различни сектори на икономиката.

Предвиден е отделен панел за мениджъри на германски компании в България, които ще представят своите успешни проекти.

Сред лекторите са Христо Етрополски – зам. – изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции; Мартин Кнап – отдел „Международни пазари“ при Инициатива международна устойчивост към Германската индустриално-търговска камара (DIHK) в Берлин; Ясен Георгиев – изпълнителен директор на Институт за икономическа политика (ИИП) и др.

Обявената програма включва представяне на България като подходяща европейска локация за разкриване на производства, диверсификация на веригите за доставки, развитие на двустранните икономически отношения между България и Германия, технологии и иновации.

Related Articles

Външните пана на Димитровград – атрактивна галерия на открито

Димитровград активно участва в инициативата „Ново архитектурно наследство“. Проектът “Художествен синтез в Димитровград” е насочен към съхраняване на атрактивните външни пана, които превръщат града...

Събират подземната инфраструктура на София в един сайт

Столичната община подготвя дигитална платформа с информация за инженерната инфраструктура в София. На работна среща с Камарата на строителите в България (КСБ) главният архитект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ