11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

На кръгла маса: Обсъждат минералното богатство на България

Кръгла маса на тема „Старите минерални бани на България – потенциал и перспективи“ще се проведе на 24 януари 2023 г. от 14 до 18 часа в зала Изток, Народно събрание.

На събитието, организирано с активната подкрепа на Българска асоциация за термално наследство (БАТН), са поканени компетентните органи на централната и местна власт, експерти от сферата на околната среда и водите, здравеопазването, културата и туризма, представители на гражданския сектор.

Целта е да се обсъдят перспективите от различните гледни точки и да се намери обща визия за използване на пълния потенциал на българските минерални бани. Да се компенсира противоречието между стойността на природния ресурс, ползван с хилядолетия и неговото управление днес, като се постигне политическа нагласа и воля за промяна.

Като прелюдия към кръглата маса в Народно събрание ще бъде открита изложба „Минералните бани на София. Символ и спасение“ с фотоси на Zdravko Yonchev Photography на 12 януари от 11.30 ч.

Related Articles

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ