27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

На кръгла маса: Обсъждат минералното богатство на България

Кръгла маса на тема „Старите минерални бани на България – потенциал и перспективи“ще се проведе на 24 януари 2023 г. от 14 до 18 часа в зала Изток, Народно събрание.

На събитието, организирано с активната подкрепа на Българска асоциация за термално наследство (БАТН), са поканени компетентните органи на централната и местна власт, експерти от сферата на околната среда и водите, здравеопазването, културата и туризма, представители на гражданския сектор.

Целта е да се обсъдят перспективите от различните гледни точки и да се намери обща визия за използване на пълния потенциал на българските минерални бани. Да се компенсира противоречието между стойността на природния ресурс, ползван с хилядолетия и неговото управление днес, като се постигне политическа нагласа и воля за промяна.

Като прелюдия към кръглата маса в Народно събрание ще бъде открита изложба „Минералните бани на София. Символ и спасение“ с фотоси на Zdravko Yonchev Photography на 12 януари от 11.30 ч.

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ