13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

На конференция: Обсъждат практиките за кръгови отпадъци

На 13 декември от 10:00 (централно европейско време) ще се проведе онлайн конференция с основни теми, свързани с политиката и най-добрите практики за кръгови отпадъци, намаляване на депата за отпадъци и бъдещето на алтернативните горива.

Кратка програма на проявата:

10.00 – 10.05 – Приветствие към участниците.

10.05 – 10.10 – Представяне на участниците

10.10 – 10.30 – Ключови говорители: Mattia Pellegrini (ГД „Околна среда“): Статус и бъдеще на директивите на ЕС за кръгова икономика и алтернативни горива (уточнява се)

10.30 – 10.50 – Keynote: oland Pomberger (Университет Leoben, Австрия. Ролята на енергийното възстановяване в системата за управление на кръговите отпадъци.

10.50 – 11.10 – Keynote: Christopher McArdle (Borealis, Австрия): Ускоряване на прехода към по цифрова икономика.

10 – 12.50 – Панелна дискусия относно стратегически, правни, политически, административни и икономически предизвикателства и решения за подобряване на кръговост на отпадъците и използването на алтернативни горива.

12.50 – 13.00 – Обобщение и следващи стъпки.

Работната група обединява всички ключови заинтересовани страни от централните и местните власти, браншови асоциации, компании за управление на отпадъци за обмен на техническо, оперативно и стратегическо ноу-хау и най-добри практики в Европа.

Related Articles

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ