13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Напролет започва реконструкция на пречиствателната станция на „Ясна поляна“

Дългоочакваната реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“, който захранва с вода повечето общини по Южното Черноморие, ще започне до началото на април. Това съобщи пред БНР областният управител на Бургас Пламен Янев.

Проектът за авариен ремонт на филтърното и помпеното стъпало на пречиствателната станция е на стойност 20 милиона лева с ДДС. По проекта вече са избрани фирмата изпълнител, както и фирмите за инвеститорски и строителен контрол. Предстои те да внесат гаранции за изпълнението.

5 фирми и 2 консорциума кандидатстваха за изпълнението на проекта. Процедурата беше възложена на Областната управа в Бургас, но тя като възложител не е участвала в изготвянето на проектите. Въпреки забавената аварийна реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“, към момента всичко върви по план и процедурите вече са приключили, заяви Пламен Янев. Той уточни, че в момента се събират необходимите документи, след което ще се пристъпи към сключване на договорите и начало на работата.

Първият етап от ремонтните работи по пречиствателната станция започна през миналото лято. Тази година ще бъдат подменени филтърното и помпеното стъпало на съоръжението, защото срокът за изпълнение на проекта е 9 месеца.

Цялостната реконструкция трябва да приключи в края на следващата година.

Related Articles

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца. До момента е премахнато старото...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ