34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Напролет започва реконструкция на пречиствателната станция на „Ясна поляна“

Дългоочакваната реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“, който захранва с вода повечето общини по Южното Черноморие, ще започне до началото на април. Това съобщи пред БНР областният управител на Бургас Пламен Янев.

Проектът за авариен ремонт на филтърното и помпеното стъпало на пречиствателната станция е на стойност 20 милиона лева с ДДС. По проекта вече са избрани фирмата изпълнител, както и фирмите за инвеститорски и строителен контрол. Предстои те да внесат гаранции за изпълнението.

5 фирми и 2 консорциума кандидатстваха за изпълнението на проекта. Процедурата беше възложена на Областната управа в Бургас, но тя като възложител не е участвала в изготвянето на проектите. Въпреки забавената аварийна реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“, към момента всичко върви по план и процедурите вече са приключили, заяви Пламен Янев. Той уточни, че в момента се събират необходимите документи, след което ще се пристъпи към сключване на договорите и начало на работата.

Първият етап от ремонтните работи по пречиствателната станция започна през миналото лято. Тази година ще бъдат подменени филтърното и помпеното стъпало на съоръжението, защото срокът за изпълнение на проекта е 9 месеца.

Цялостната реконструкция трябва да приключи в края на следващата година.

Related Articles

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ