20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Над 200 нови контейнера разполагат в Русе

Над 200 нови контейнера за отпадъци ще бъдат поставени в следващите няколко седмици в Русе, съобщиха от пресцентъра на общината. Те са от типа „NORD“ и са с три пъти по-голям обем от досегашните.

Новата партида контейнери ще подмени съдовете от стария тип, като около точките на поставянето им се изрязват провисналите клони и се повдигат кабели, така че да не бъде възпрепятствано сметосъбирането с новата автоматизирана техника.

Друго предимство на контейнерите са и по-широките отвори, даващи възможност за изхвърлянето на по-голямо количество отпадъци без затруднения. Новите кофи имат механизъм и могат да се отварят с ръка или с крак.

Обслужването им се осъществява от специализиран камион с висок екологичен клас, което чувствително ще намали изхвърлянето на вредни емисии във въздуха по време на работа. Автомобилът разполага с роботизирана система, чрез която водачът управлява от кабината на машината целия процес.

От сметосъбиращата фирма „Нелсен чистота“ отправят апел към гражданите да използват новите контейнери за отпадъци от домакинствата само по предназначение. Забранява се изхвърлянето на дрехи, строителни и опасни отпадъци, както и опаковки, годни за рециклиране, за които Община Русе е осигурила специализирани съдове.

Related Articles

От 30 май: „Дни на енергийната ефективност и зелената енергия 2024“ в Бургас

От 30 май до 1 юни в Културен център „Морско казино” в Бургас и онлайн ще се проведе конференция „Дни на енергийната ефективност и...

Общините ще могат да станат бенефициенти за индустриални зони

Корекции в програма “Развитие на регионите” 2021-2027 е внесъл като предложение кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той анонсира какви програми за финансиране и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ