14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Над 200 нови контейнера разполагат в Русе

Над 200 нови контейнера за отпадъци ще бъдат поставени в следващите няколко седмици в Русе, съобщиха от пресцентъра на общината. Те са от типа „NORD“ и са с три пъти по-голям обем от досегашните.

Новата партида контейнери ще подмени съдовете от стария тип, като около точките на поставянето им се изрязват провисналите клони и се повдигат кабели, така че да не бъде възпрепятствано сметосъбирането с новата автоматизирана техника.

Друго предимство на контейнерите са и по-широките отвори, даващи възможност за изхвърлянето на по-голямо количество отпадъци без затруднения. Новите кофи имат механизъм и могат да се отварят с ръка или с крак.

Обслужването им се осъществява от специализиран камион с висок екологичен клас, което чувствително ще намали изхвърлянето на вредни емисии във въздуха по време на работа. Автомобилът разполага с роботизирана система, чрез която водачът управлява от кабината на машината целия процес.

От сметосъбиращата фирма „Нелсен чистота“ отправят апел към гражданите да използват новите контейнери за отпадъци от домакинствата само по предназначение. Забранява се изхвърлянето на дрехи, строителни и опасни отпадъци, както и опаковки, годни за рециклиране, за които Община Русе е осигурила специализирани съдове.

Related Articles

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на...

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ