19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Набират проекти по Европейската градска инициатива

До 17 ноември се набират проекти по Европейската градска инициатива за обмен между градовете – (city-to-city exchanges) – City-to-City Exchanges | EUI (urban-initiative.eu)

Обменът между градовете дава възможност на местни власти изправени пред конкретно предизвикателство, свързано с устойчивото им градско развитие, да получат подкрепа от други, от различна на тяхната държава страна-членка на ЕС, за да се справят с това предизвикателство.

По поканата могат да кандидатстват само градски власти от държавите-членки на ЕС. Кандидатстването е в партньорство с друг град. Няма изискване за минимално население за града-кандидат. Насърчават се кандидатури от населени места с под 500 000 жители и от по-слабо развитите региони и тези в преход.

Кандидатите могат да заявят до три посещения, които следва да се осъществят в рамките на пет месеца, според нуждите си – изходящо посещение, при което кандидатът пътува до партньорски град, или входящо посещение, при което партньорът посещава кандидатстващия град. Всяко посещение може да продължи от два до пет дни. Могат да се организират и онлайн обмени на опит.

Финансирането е под формата на опростени разходи, които се изплащат на града- кандидат или партньор след приключването и отчитането на съответното посещение.

Депозираните проекти се оценяват и одобряват периодично, като сроковете за оценка са от 2 до 4 седмици след кандидатстването.

Related Articles

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ