25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Набират проекти по Европейската градска инициатива

До 17 ноември се набират проекти по Европейската градска инициатива за обмен между градовете – (city-to-city exchanges) – City-to-City Exchanges | EUI (urban-initiative.eu)

Обменът между градовете дава възможност на местни власти изправени пред конкретно предизвикателство, свързано с устойчивото им градско развитие, да получат подкрепа от други, от различна на тяхната държава страна-членка на ЕС, за да се справят с това предизвикателство.

По поканата могат да кандидатстват само градски власти от държавите-членки на ЕС. Кандидатстването е в партньорство с друг град. Няма изискване за минимално население за града-кандидат. Насърчават се кандидатури от населени места с под 500 000 жители и от по-слабо развитите региони и тези в преход.

Кандидатите могат да заявят до три посещения, които следва да се осъществят в рамките на пет месеца, според нуждите си – изходящо посещение, при което кандидатът пътува до партньорски град, или входящо посещение, при което партньорът посещава кандидатстващия град. Всяко посещение може да продължи от два до пет дни. Могат да се организират и онлайн обмени на опит.

Финансирането е под формата на опростени разходи, които се изплащат на града- кандидат или партньор след приключването и отчитането на съответното посещение.

Депозираните проекти се оценяват и одобряват периодично, като сроковете за оценка са от 2 до 4 седмици след кандидатстването.

Related Articles

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени...

Важно от НАП! Ето как плащаме от 1 октомври

От началото на октомври 2023 г. плащанията по банков път към НАП ще се извършват по пет нови банкови сметки на БНБ. Всяка от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ