Музика на арх. Димитър Ненов звучи на Коледен концерт

0

Събитието е под диригентската палка на Йордан Камджалов с участие на Genesis Orchestra и хора на „Музикална лаборатория за човека

За шеста година, на 19 декември в зала „България“ в столицата, световноизвестният диригент Йордан Камджалов ще представи отбрана музика.Тя е на арх. Димитър Ненов (1901-1953) – енциклопедична личност, пианист, композитор, музикален педагог, архитект и виден общественик.

„Продължава каузата ни за спасяване и популяризиране на културното наследство на арх. Димитър Ненов. След вокален цикъл „Родина“ и „Цикъл от шест народни песни из разни краища за висок глас и оркестър“ тази година ще прозвучат неговите „Четири скици за симфоничен оркестър“, поясняват организаторите на събитието, което налага нова българска музикална традиция за Коледа.

Свръхинтелект. Свръхчувствителност. Свръхритъм. Гигантски дух. Космополитен поглед… Гостенин от бъдещето. Универсален гений!

Така определя личността на архитекта именитият диригент Йордан Камджалов. Той е артистичен директор и главен диригент на Genesis Orchestra и „Музикална лаборатория за човека“. Учи дирижиране в София и Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина и има впечатляващи изяви на три континента. През 2010 г. съосновава фондация „Йордан Камджалов“, създадена да подпомага млади български творци.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си