МРРБ обяви фотоконкурс на тема „ОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти от твоя град“

0

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви фотоконкурс на тема „ОПРР обновява и вдъхновява – покажи ни най-добрите обекти от твоя град“.

Идеята на инициативата е граждани от цялата страна да открият и да покажат със снимки проектите по Оперативна програма „Региони в растеж“, с които се обновяват и модернизират градовете с европейски инвестиции. Така ще бъде предизвикван и възстановен интересът към различните региони в страната в контекста на подготовката и стартирането на новата Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 година.

Снимките трябва да показват как чрез финансирането от ОПРР Вашият град се е променил, защо се гордеете с него и го подкрепяте, за да има по-добро бъдеще и европейско развитие. Фотосите могат да включват обновени обекти на културната, туристическата, образователната, социалната, здравната и пътна инфраструктура, обновени паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, училища, жилищни и обществени сгради, спортни площадки и центрове, реновирани здравни заведения, обществен транспорт и внедрени интелигентни решения за управление на населените места. Големината на снимките трябва да е между 2 MB и 6 MB.

Конкурсът ще продължи до 6 декември 2022 г., включително. До 10 декември 2022 г., жури в състав служители на министерството, представители на Управляващия орган на ОПРР и дизайнери ще определят най-добрите творби. Победителите ще бъдат наградени по време на Годишното информационно събитие на програмата. Най-добрите снимки ще бъдат включени във фотоизложба по време на Годишното информационно събитие и популяризирани чрез новия сайт на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. и в офисите на Управляващия орган на ОПРР.

Кампанията за подбор и награждаване на най-добрите снимки с обновени обекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се организира за втори път от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Управляващия орган на ОПРР.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си