3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Монтираха нови „умни“ пейки в Търговище

Нови „умни“ пейки са монтирани в Търговище, съобщиха от Общината. Те са разположени в парка „Роден кът“, в близост до надписа „Търговище“ в Източния парк и до тревната площ между улиците „Паисий“ и „П. Р. Славейков“.

Всяка от пейките разполага с безжичен интернет, безжично зарядно за мобилни телефони, както и USB изходи за зареждане на различни мобилни устройства. Енергията за целта се генерира от слънчеви панели, монтирани на самата пейка.

Всяка една от тях ще функционира и като своеобразна метеорологична станция. Скоро новите придобивки ще бъдат включени в мобилното приложение „Strawberry app“, чрез което ще се получава информация за температурата, влажността на въздуха и въглеродните емисии.

И трите пейки са монтирани на места с денонощно видеонаблюдение. Освен Община Търговище, достъп до записите и излъчването в реално време имат и органите на реда.

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ