14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени по две паркоместа към всеки от обектите. Колонките ще бъдат разположени в близост до Спортна зала „Орловец“, в района на спортен комплекс „Христо Ботев“ и в административната част на града – зад Съдебната палата. Задълженията на фирмата изпълнител включват проектиране, архитектурно оформяне, техническо и транспортно осигуряване, разходи по експлоатацията на зарядните колонки за срок от десет години, както и заплащане на месечен наем на Община Габрово за заетата площ /до 30 кв.м./ и ежемесечно консумираната електрическа енергия със съответните такси за трите партиди предназначени само и единствено за захранване на зарядните станции.

За целия срок на договора наемателят ще постави и поддържа в изправност три броя, бързозарядни DC колонки, с мощност 50 kW. Разплащането за зареждане на електрически превозни средства ще се осъществява чрез мобилно приложение и RFID карта. Всички зарядни колонки ще предоставят възможност за зареждане на електрически велосипеди безплатно.

Срокът за монтаж на зарядните станции е до 45 дни от получаване на Разрешението за поставяне на преместваем обект, съгласно чл. 56, ал. 2 от ЗУТ.

Related Articles

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено...

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ