15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Монтират енергоспестяващо улично осветление в Асеновград

Община Асеновград кандидатства с проектно предложение „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в системата за външно изкуствено осветление“ по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ на Национален план за възстановяване и устойчивост.

Предвижда се съществуващите конвенционални светлинни източници и осветителни тела да бъдат заменени със светодиодни (LED). Ще бъдат изградени автоматизирани системи за контрол и управление на уличното осветление, ще се рехабилитира съответната общинска техническа инфраструктура.

Припомняме, че около две години община Асеновград кандидатства за средства по процедура на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Тогава проектното предложение беше одобрено, но включено в списъка с резерви, поради недостиг на финансов ресурс по самата програма. Сега община Асеновград е определена като конкретен бенефициент по Инвестиция „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“. Средствата са осигурени от Националния план за възстановяване и устойчивост на България.

В плановете на Общината са да бъдат подменени 1747 броя стари натриеви осветители с нови LED такива и 128 електрически табла за улично осветление с вградени компоненти за системи за управление и мониторинг. На компютърна конфигурация ще се инсталира софтуер, позволяващ обединяването на данните от контролерите, монтирани в таблата, обработка на данните, ръчно и автоматично управление, измерване на параметри на работата на системата и др.

Related Articles

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ