14 C
Пловдив
понеделник, април 15, 2024

Модернизираха системата за външно изкуствено осветление на гр. Смолян

Над 3000 осветителни тела от висок клас са монтирани в Смолян. Дейностите са изпълнени по проект „Рехабилитация и модернизация на системата за външно изкуствено осветление на гр. Смолян“.

„Ефектът вече е налице. Първоначално смятахме да подменим само електрическите крушки, но се преборихме, подписахме анекс към договора и сме подменили целите осветителни тела. Сега те са красиви, компактни и прекрасно светещи, разясни вр.и.д. кмет на Смолян инж. Мариана Цекова, която е и ръководител на проекта.

Тя посочи, че улиците се класифицират и по проекта не са допустими тези, които са първи клас, затова не са подменени осветителните тела по централния булевард в града. Със средства на общината обаче се подменя осветлението на много места по републиканската пътна мрежа.

Тя допълни, че старите натриеви лампи са били по над 150 вата, а новите са по 20 или 40 вата и това изключително много намалява разходите на общината за ел. енергия.

Related Articles

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ