17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Млади строители се състезаваха в Благоевград

Регионален кръг от Националното състезание „Най-добър млад строител“ се проведе в Благоевград. В надпреварата умения и майсторство показаха ученици от гимназиите по строителство и архитектура в Благоевград, Пазарджик, Перник, Пловдив и София.

„Нашата държава има нужда от хора като вас, хора, които градят. Пожелавам Ви да бъдете успешни и здрави. Вярвам, че сте способни да допринесете Родината ни да се превърне в по-красиво и по-добро място за живеене“, каза по време на откриването кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Организатори на събитието са Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“, Министерство на образованието и науката, РУО – Благоевград, Камара на строителите в България, Камара на инженерите по геодезия, областно представителство – Благоевград.

Отборите се състезаваха в общо четири дисциплини, а именно: мазилки шпакловки и бояджийски работи, облицовки и настилки, зидария и сухо строителство.

Инициативата бе открита от Марияна Митова, директор на ПГСАГ „Васил Левски“ – Благоевград.

„За нас е огромна чест да бъдем домакини на регионалния кръг от националното състезание. Благодаря на всички партньори и в частност на кмета на Благоевград, който ни подкрепя във всяко едно начинание“, каза по време на приветствието си Митова.

Присъстваха още Ивайло Златанов, началник на РУО – Благоевград, Симона Митова, директор „Образование“ към Община Благоевград и инж. Любомир Треновски, директор на Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ към общинска администрация.

Related Articles

Ремонтираха втори подлез в Плевен

В момента се изгражда прилежащата инфраструктура Приключи ремонтът на втория пешеходен подлез в Плевен в района на Стара гара. Съоръжението е построено 70-те години и...

Министър Андрей Цеков: Търпимостта е правилното решение за пътищата с нарушения

„Търпимостта е правилното решение за изградените с нарушения пътища. Добре е да съставим всички документи, които да ни дадат увереност, че те са годни...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ