13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Млади строители се състезаваха в Благоевград

Регионален кръг от Националното състезание „Най-добър млад строител“ се проведе в Благоевград. В надпреварата умения и майсторство показаха ученици от гимназиите по строителство и архитектура в Благоевград, Пазарджик, Перник, Пловдив и София.

„Нашата държава има нужда от хора като вас, хора, които градят. Пожелавам Ви да бъдете успешни и здрави. Вярвам, че сте способни да допринесете Родината ни да се превърне в по-красиво и по-добро място за живеене“, каза по време на откриването кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Организатори на събитието са Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“, Министерство на образованието и науката, РУО – Благоевград, Камара на строителите в България, Камара на инженерите по геодезия, областно представителство – Благоевград.

Отборите се състезаваха в общо четири дисциплини, а именно: мазилки шпакловки и бояджийски работи, облицовки и настилки, зидария и сухо строителство.

Инициативата бе открита от Марияна Митова, директор на ПГСАГ „Васил Левски“ – Благоевград.

„За нас е огромна чест да бъдем домакини на регионалния кръг от националното състезание. Благодаря на всички партньори и в частност на кмета на Благоевград, който ни подкрепя във всяко едно начинание“, каза по време на приветствието си Митова.

Присъстваха още Ивайло Златанов, началник на РУО – Благоевград, Симона Митова, директор „Образование“ към Община Благоевград и инж. Любомир Треновски, директор на Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ към общинска администрация.

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ