29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Международната пътна федерация избра Пловдивския панаир за свое събитие

Международната пътна федерация Европа и Централна Азия избра Пловдивския панаир за провеждане на своя регионален конгрес. Това е най-мащабното и елитно събитие за годината на Стария континент. То ще се проведе в рамките на Международния технически панаир и заедно със Седмата национална конференция по транспортна инфраструктура.

Четиридневният форум през септември е посветен на бъдещето на мобилността и инфраструктурата. Конгресният център на Международен панаир Пловдив очаква над 1500 делегати от цял цвят и над 200 лектори в 20 тематични направления. Конференцията включва също изложбена част с участието на компании – лидери в пътното строителство, специализирани софтуерни продукти, умна пътна маркировка, производители и доставчици на оборудване, проектантски и инженерни фирми. Изложението е с потенциала да привлече над 20 000 посетители.

Деловата програма е посветена на целия спектър от критични въпроси в сектора. Световни експерти ще предложат задълбочени анализи по теми като: интегриране на изкуствения интелект в инфраструктурата, управление на интелигентни транспортни системи, иновации в пътната инфраструктура, развитие на зелени и устойчиви технологии. Стратегическите дискусии ще обхванат финансови модели с акцент върху таксите за ползване на пътищата и възможностите за финансиране в транспортната инфраструктура.

От 24 до 27 септември Международен технически панаир ще бъде горещата точка за създаване на контакти на най-високо ниво и обмен на знания за мобилността и инфраструктурата. Вече се знае, че на събитието ще присъстват представители на всички пътни агенции в Европейския съюз.

Related Articles

НИНКН създаде дигитално копие на храм „Христос Пантократор“ в Несебър

НИНКН изготви дигитално копие на църквата "Христос Пантократор" в Старинния Несебър. Дигиталният двойник на забележителния храм е създаден с лазерно сканиране, към което са...

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ