Международната академия на архитектурата организира студентски пленер

0

Форумът е част от събитията за 35-ата годишнина на академията

Студентски пленер организира Международната академия на архитектурата. Той е включен в програмата на Столична община и се провежда в партньорство със Съюза на архитектите в България (САБ), Камарата на архитектите в България (КАБ) и Университета по архитектура, строителство и геодезия, София (УАСГ).

Уъркшопът ще се състои в днитев 17-19 октомври в зала 1 на Централния дом на архитекта в София. Основната тема е „Разкриване на идентичността“ („Revealing Identity“) и ще се фокусира върху площ в парка до НДК.

Водещи преподаватели от МАА ще бъдат акад. Мартин Драховски от Словакия и проф. Никос Финтикакис от Гърция, както и българските им колеги – проф. д-р арх. Тодор Булев, доц. д-р арх. Емил Йорданов и гл.ас. д-р арх. Николай Давидков.

В програмата на събитието има две отворени за широката публика лекции на акад. Мартин Драховски – на 17 октомври от 11:30 часа с тема „От незначителност към идентичност – улици и дворове в търсене на идентичност в организма на града“, и на проф. Никос Финтикакис – на 18 октомври от 11:30 часа с тема „Градски мутации към метаполис – диахронна биоклиматична архитектура за разкриване и съживяване на градската среда“.

Лекциите ще бъдат на английски език.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си