20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Международната академия на архитектурата организира студентски пленер

Форумът е част от събитията за 35-ата годишнина на академията

Студентски пленер организира Международната академия на архитектурата. Той е включен в програмата на Столична община и се провежда в партньорство със Съюза на архитектите в България (САБ), Камарата на архитектите в България (КАБ) и Университета по архитектура, строителство и геодезия, София (УАСГ).

Уъркшопът ще се състои в днитев 17-19 октомври в зала 1 на Централния дом на архитекта в София. Основната тема е „Разкриване на идентичността“ („Revealing Identity“) и ще се фокусира върху площ в парка до НДК.

Водещи преподаватели от МАА ще бъдат акад. Мартин Драховски от Словакия и проф. Никос Финтикакис от Гърция, както и българските им колеги – проф. д-р арх. Тодор Булев, доц. д-р арх. Емил Йорданов и гл.ас. д-р арх. Николай Давидков.

В програмата на събитието има две отворени за широката публика лекции на акад. Мартин Драховски – на 17 октомври от 11:30 часа с тема „От незначителност към идентичност – улици и дворове в търсене на идентичност в организма на града“, и на проф. Никос Финтикакис – на 18 октомври от 11:30 часа с тема „Градски мутации към метаполис – диахронна биоклиматична архитектура за разкриване и съживяване на градската среда“.

Лекциите ще бъдат на английски език.

Related Articles

В края на юни: Започва ремонт на Дунав мост при Русе

Дейностите ще продължат две години В края на месец юни започва ремонт на Дунав мост при Русе, обяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и...

Изграждат преносен газопровод от Дупница до Перник

Предстои изграждането на преносен газопровод от Дупница до Перник с дължина около 53 километра, съобщават от "Булгартрансгаз". Ще се реализира вертикален газов коридор чрез изграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ