26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Международен дискусионен форум за бъдещето на геотермалните проекти

Българският енергиен минен форум съвместно с МИНСТРОЙ ХОЛДИНГ, Камарата на енергийните общности в България, Столична община и дирекция „Архитектура и урбанизация“ организират Международна дискусионна конференция „Бъдещето на геотермалните проекти в София и в страната“.

Тя ще се проведе на 12 май в NV Tower, бул. „Г.М. Димитров“ 59.

Целта на събитието е организиране на открита професионална дискусия относно практическите подходи за приложение на геотермалната енергия за диверсификация на производството и потреблението на електрическа и топлинна енергия.

На форума ще бъде представена актуална информация за предлагани на пазара технологии и проекти от водещи технологични компании в тази област.

Ще бъдат представени и данни за геотермалния потенциал на София и на други региони на България, едновременно с визия за утилизацията на тези ресурси, с което организаторите се надяват да привлекат инвеститорски интерес в тази област. 

Related Articles

Вековно дърво в Плевен указва историческите и културни забележителности

Указателни табели, насочващи към историческите и културните забележителности на Плевен, бяха монтирани на дънера на дърво, което е на близо 150 години. Дънерът се...

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча. Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ