30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Международен дискусионен форум за бъдещето на геотермалните проекти

Българският енергиен минен форум съвместно с МИНСТРОЙ ХОЛДИНГ, Камарата на енергийните общности в България, Столична община и дирекция „Архитектура и урбанизация“ организират Международна дискусионна конференция „Бъдещето на геотермалните проекти в София и в страната“.

Тя ще се проведе на 12 май в NV Tower, бул. „Г.М. Димитров“ 59.

Целта на събитието е организиране на открита професионална дискусия относно практическите подходи за приложение на геотермалната енергия за диверсификация на производството и потреблението на електрическа и топлинна енергия.

На форума ще бъде представена актуална информация за предлагани на пазара технологии и проекти от водещи технологични компании в тази област.

Ще бъдат представени и данни за геотермалния потенциал на София и на други региони на България, едновременно с визия за утилизацията на тези ресурси, с което организаторите се надяват да привлекат инвеститорски интерес в тази област. 

Related Articles

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ