7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Международен дискусионен форум за бъдещето на геотермалните проекти

Българският енергиен минен форум съвместно с МИНСТРОЙ ХОЛДИНГ, Камарата на енергийните общности в България, Столична община и дирекция „Архитектура и урбанизация“ организират Международна дискусионна конференция „Бъдещето на геотермалните проекти в София и в страната“.

Тя ще се проведе на 12 май в NV Tower, бул. „Г.М. Димитров“ 59.

Целта на събитието е организиране на открита професионална дискусия относно практическите подходи за приложение на геотермалната енергия за диверсификация на производството и потреблението на електрическа и топлинна енергия.

На форума ще бъде представена актуална информация за предлагани на пазара технологии и проекти от водещи технологични компании в тази област.

Ще бъдат представени и данни за геотермалния потенциал на София и на други региони на България, едновременно с визия за утилизацията на тези ресурси, с което организаторите се надяват да привлекат инвеститорски интерес в тази област. 

Related Articles

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ