18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Ловеч получи средства за реконструкция на ВиК мрежата в кв. „Младост“

Община Ловеч ще получи средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройство за реконструкция на ВиК мрежата в жилищния квартал „Младост“.

Парите са от предвидените капиталови средства на министерството, а документът е подписан и от министър Иван Шишков. Средствата са предназначени за обект „Реконструкция на ВиК мрежата в Община Ловеч“, обособена позиция №1 „Реконструкция на ВиК мрежа ж. к. „Младост“ – водопровод.

„Трансферът, който идва в срок от десет дни, дава възможност да се дофинансира започналата реконструкция на ж.к. „Младост“, заяви кметът Корнелия Маринова. От пресцентъра на общината уточниха, че ремонтът в най-големия квартал на града тръгна в края на лятото на 2020 г, а старата водопроводна мрежа в района е около 8,8 км. С доизграждането на новите участъци, общата дължина ще достигне 11,6 км.

В момента се ремонтират онези улици, по които ВиК мрежата вече е подменена. По тях се работи със средства от капиталовата програма на Община Ловеч.

Related Articles

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ