14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Ловеч получи средства за реконструкция на ВиК мрежата в кв. „Младост“

Община Ловеч ще получи средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройство за реконструкция на ВиК мрежата в жилищния квартал „Младост“.

Парите са от предвидените капиталови средства на министерството, а документът е подписан и от министър Иван Шишков. Средствата са предназначени за обект „Реконструкция на ВиК мрежата в Община Ловеч“, обособена позиция №1 „Реконструкция на ВиК мрежа ж. к. „Младост“ – водопровод.

„Трансферът, който идва в срок от десет дни, дава възможност да се дофинансира започналата реконструкция на ж.к. „Младост“, заяви кметът Корнелия Маринова. От пресцентъра на общината уточниха, че ремонтът в най-големия квартал на града тръгна в края на лятото на 2020 г, а старата водопроводна мрежа в района е около 8,8 км. С доизграждането на новите участъци, общата дължина ще достигне 11,6 км.

В момента се ремонтират онези улици, по които ВиК мрежата вече е подменена. По тях се работи със средства от капиталовата програма на Община Ловеч.

Related Articles

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ