27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Ловеч получи средства за реконструкция на ВиК мрежата в кв. „Младост“

Община Ловеч ще получи средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройство за реконструкция на ВиК мрежата в жилищния квартал „Младост“.

Парите са от предвидените капиталови средства на министерството, а документът е подписан и от министър Иван Шишков. Средствата са предназначени за обект „Реконструкция на ВиК мрежата в Община Ловеч“, обособена позиция №1 „Реконструкция на ВиК мрежа ж. к. „Младост“ – водопровод.

„Трансферът, който идва в срок от десет дни, дава възможност да се дофинансира започналата реконструкция на ж.к. „Младост“, заяви кметът Корнелия Маринова. От пресцентъра на общината уточниха, че ремонтът в най-големия квартал на града тръгна в края на лятото на 2020 г, а старата водопроводна мрежа в района е около 8,8 км. С доизграждането на новите участъци, общата дължина ще достигне 11,6 км.

В момента се ремонтират онези улици, по които ВиК мрежата вече е подменена. По тях се работи със средства от капиталовата програма на Община Ловеч.

Related Articles

Соларна система на покрива на сградата на Община Монтана

Ще бъде подобрена и уличната осветителна мрежа Община Монтана изгражда соларна система на покрива на сградата си. Проектът е на стойност около 130 хиляди лева...

Пясъчни мандали правят тибетски монаси в Бургас

Бургас домакинства през уикенда и днес на поредица от събития, свързани с културата, духовността и традициите на Изтока. В морския град има демонстрации на древното...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ