5 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Липса на надзор бави ремонта на Дунав мост при Русе

Липсата на фирма за строителен надзор бави започването на ремонта на Дунав мост между Русе и Гюргево, сигнализираха от транспортния бранш.

В края на ноември 2023 г. АПИ избра обединението „Дунав мост“ да направи ремонта на съоръжението.

В него влизат „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД и русенската „Пътинженеринг“ ЕАД. Договорът с тях за над 37 милиона лева без ДДС е подписан през януари 2024 г. Срокът за изпълнение е две години.

За ремонта на съоръжението има изработен технически проект. Проектното решение предвижда цялостна подмяна на асфалтовото покритие, както и на съществуващите предпазни огради с нови ограничителни системи.

За да започнат ремонтните дейности обаче трябва да има избран строителен надзор на обекта. В обществената поръчка са участвали 8 кандидати, като разликата в ценовите им предложения е четири пъти, показва регистърът на обществените поръчки. Най-вероятната това е причина за забавеното взимане на решение, както и недостигът на достатъчно специалисти по обществени поръчки в пътната агенция.

Прогнозната стойност на поръчката, определена от пътната агенция, е 731 325 лева без ДДС.

Снимка: АПИ

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ