26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Летище Пловдив с нов изпълнителен директор

Дойчин Ангелов е новият изпълнителен директор на Летище Пловдив след спечелен конкурс в Министерство на транспорта и съобщенията. До момента той заемаше поста на председател на Съвета на директорите на аеропорта. На негово място е назначен финансистът Тодор Шопов. Досегашният директор Красимир Пешев пък става член на Съвета на директорите с решение на транспортния министър. Заявките на новото ръководство са за приемственост в политиката и стратегията за развитие на Летище Пловдив.

През настоящия зимен сезон се изпълняват по пет чартърни полета на седмица от Анталия до Пловдив. Възстановена е и редовната авиолиния Тел Авив-Пловдив. Има голям интерес и към чартърните полети с авиокомпания JET2 от Белфаст до Пловдив.

По план пристигат и много английски туристи с новата авиолиния от Манчестър. Продължават също регулярните полетите до Лондон, обслужвани от Ryanair и Wizzair, като средно на седмица се изпълняват по 11 курса до английската столица.

Фондът за развитие на летище Пловдив преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.

Related Articles

Заради авариен ремонт: Променят организацията на движение на Дунав мост

От 11 до 15 юни се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе за авариен ремонт на настилката. За изкърпването й поетапно...

Как се произвежда енергия в дома показват на Празник на слънцето в кв. „Факултета“

Как всеки може да произвежда енергия в дома си показват на Празник на слънцето в софийския квартал „Факултета“. Фотоволтаичните системи за балкони и фасади...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ