2 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Летище Пловдив с нов изпълнителен директор

Дойчин Ангелов е новият изпълнителен директор на Летище Пловдив след спечелен конкурс в Министерство на транспорта и съобщенията. До момента той заемаше поста на председател на Съвета на директорите на аеропорта. На негово място е назначен финансистът Тодор Шопов. Досегашният директор Красимир Пешев пък става член на Съвета на директорите с решение на транспортния министър. Заявките на новото ръководство са за приемственост в политиката и стратегията за развитие на Летище Пловдив.

През настоящия зимен сезон се изпълняват по пет чартърни полета на седмица от Анталия до Пловдив. Възстановена е и редовната авиолиния Тел Авив-Пловдив. Има голям интерес и към чартърните полети с авиокомпания JET2 от Белфаст до Пловдив.

По план пристигат и много английски туристи с новата авиолиния от Манчестър. Продължават също регулярните полетите до Лондон, обслужвани от Ryanair и Wizzair, като средно на седмица се изпълняват по 11 курса до английската столица.

Фондът за развитие на летище Пловдив преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ