8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Леден хотел посреща туристи край езеро в Румъния

Леден хотел, изграден на езерото Бъля в планината Фъгъраш в Румъния, отвори врати за посетители и гости, съобщават румънските медии.

Темата на хотела този сезон е „Европа“. Всяка стая, от общо 10-те, носи името на голяма европейска столица. Лондон, Амстердам, Лисабон, Дъблин, Букурещ, Париж, Рим, Атина, Берлин и Мадрид вече приемат първите гости, а ресторантът и барът на хотела имат специални предложения в празничното меню с продукти от най-високо качество.

Леденият хотел е построен за около месец при много трудни условия, като екипът е работил и през нощта, пише в. „Либертатя“. За изграждането на конструкцията е използван сняг, събран от котловината на езерото Бъля, а „хоросанът“ е смес от сняг и вода. „Тухлите“ са изрязани от ледената шапка на езерото, споделят организаторите.

Вътрешната декорация и „мебелите“ (легла, нощни шкафчета, фотьойли, маси и столове) също са изработени от лед. Всяка стая на ледения хотел има отделен вход, а вратата е с изотермична завеса. За да не усещат студа, гостите на хотела ще спят на класически матраци върху ледените легла и ще се топлят в специални спални чували или с помощта на одеяла и овчи кожи. Температурата в ледения хотел е между -1 и 2 градуса по Целзий.

Хотелът е разположен на над 2000 метра надморска височина. До него може да се стигне единствено с кабинков лифт.

През януари в съседство ще бъде издигната и ледена църква.

Related Articles

Жителите на Банско решават кои да са приоритетите за развитие на града

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и...

Подобряват енергийните характеристики на Младежкия център в Димитровград

Община Димитровград спечели нов проект по Плана за възстановяване и устойчивост. Обектът на интервенция е сградата на Детския и младежки център, който се намира...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ