36 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Леден хотел посреща туристи край езеро в Румъния

Леден хотел, изграден на езерото Бъля в планината Фъгъраш в Румъния, отвори врати за посетители и гости, съобщават румънските медии.

Темата на хотела този сезон е „Европа“. Всяка стая, от общо 10-те, носи името на голяма европейска столица. Лондон, Амстердам, Лисабон, Дъблин, Букурещ, Париж, Рим, Атина, Берлин и Мадрид вече приемат първите гости, а ресторантът и барът на хотела имат специални предложения в празничното меню с продукти от най-високо качество.

Леденият хотел е построен за около месец при много трудни условия, като екипът е работил и през нощта, пише в. „Либертатя“. За изграждането на конструкцията е използван сняг, събран от котловината на езерото Бъля, а „хоросанът“ е смес от сняг и вода. „Тухлите“ са изрязани от ледената шапка на езерото, споделят организаторите.

Вътрешната декорация и „мебелите“ (легла, нощни шкафчета, фотьойли, маси и столове) също са изработени от лед. Всяка стая на ледения хотел има отделен вход, а вратата е с изотермична завеса. За да не усещат студа, гостите на хотела ще спят на класически матраци върху ледените легла и ще се топлят в специални спални чували или с помощта на одеяла и овчи кожи. Температурата в ледения хотел е между -1 и 2 градуса по Целзий.

Хотелът е разположен на над 2000 метра надморска височина. До него може да се стигне единствено с кабинков лифт.

През януари в съседство ще бъде издигната и ледена църква.

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ