13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Леден хотел посреща туристи край езеро в Румъния

Леден хотел, изграден на езерото Бъля в планината Фъгъраш в Румъния, отвори врати за посетители и гости, съобщават румънските медии.

Темата на хотела този сезон е „Европа“. Всяка стая, от общо 10-те, носи името на голяма европейска столица. Лондон, Амстердам, Лисабон, Дъблин, Букурещ, Париж, Рим, Атина, Берлин и Мадрид вече приемат първите гости, а ресторантът и барът на хотела имат специални предложения в празничното меню с продукти от най-високо качество.

Леденият хотел е построен за около месец при много трудни условия, като екипът е работил и през нощта, пише в. „Либертатя“. За изграждането на конструкцията е използван сняг, събран от котловината на езерото Бъля, а „хоросанът“ е смес от сняг и вода. „Тухлите“ са изрязани от ледената шапка на езерото, споделят организаторите.

Вътрешната декорация и „мебелите“ (легла, нощни шкафчета, фотьойли, маси и столове) също са изработени от лед. Всяка стая на ледения хотел има отделен вход, а вратата е с изотермична завеса. За да не усещат студа, гостите на хотела ще спят на класически матраци върху ледените легла и ще се топлят в специални спални чували или с помощта на одеяла и овчи кожи. Температурата в ледения хотел е между -1 и 2 градуса по Целзий.

Хотелът е разположен на над 2000 метра надморска височина. До него може да се стигне единствено с кабинков лифт.

През януари в съседство ще бъде издигната и ледена църква.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ