10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

КСБ и УНСС подписаха меморандум за сътрудничество

Меморандум за сътрудничество между Камарата на строителите в България и Университета за национално и световно стопанство подписаха председателят на УС на браншовата организация инж. Илиян Терзиев и ректорът на висшето училище проф. д-р Димитър Димитров.

КСБ и УНСС ще си оказват експертна помощ при обучения, проучвания, конференции, консултации, работа по съвместни проекти и др.

“Убеден съм, че поставяме началото на много добро сътрудничество”, каза инж. Терзиев при подписването. Благодаря ви и съм убеден, че ще работим много успешно, добави той.

“Откриват ни се много възможности за съвместни начинания”, каза проф. д-р Димитров. Има множество форми за сътрудничество, които ще развием, както го правим и с останалите ни партньори, добави той.

Според меморандума студентите в УНСС ще имат възможност да участват в стажове и публични инициативи на КСБ. Представители на камарата, като и преподаватели от университета ще бъдат канени като лектори в събития, организирани от договорилите се страни. Меморандумът се сключва за срок от три години.

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ